LG a obtinut din partea unui tribunal de la Haga o decizie de blocare a importurilor de console PlayStation 3 in Europa, dupa o disputa intensa in ceea ce priveste o serie de patente, informeaza The Guardian. Decizia instantei judecatoresti va duce la confiscarea tuturor consolelor care ajung in Europa timp de cel putin 10 zile.

PlayStation 3Foto: Sony

Zeci de mii de console au fost deja confiscate in Olanda inca de saptamana trecuta, iar numarul lor va creste semnificativ, dat fiind ca in mod normal Sony aduce in jur de 100.000 de PlayStation 3-uri in Europa. In cazul in care disputa continua, LG are dreptul sa ceara distrugerea bunurilor, dar este putin probabil ca un tribunal sa fie de acord cu aceasta cerere, noteaza ziarul britanic.

Compania coreeana LG acuza Sony ca a incalcat mai multe patente legate de tehnologia BluRay in constructia consolei PS3, iar daca acuzatiile se dovedesc a fi fondate, gigantul japonez ar trebui sa plateasca despagubiri pentru fiecare consola pe care a vandut-o pana in prezent, cu un total ce ar putea ajunge la sute de milioane de euro.