Una dintre cele mai importante universitati taiwaneze a facut cercetari si a ajuns la concluzia ca matasea poate fi o componenta esentiala in productia de cititoare de carti electronice cu ecrane care se pot indoi, scrie PC World. Universitatea Tsing Hua discuta cu cativa producatori importanti de electronice, sperand ca tehnologia va ajunge pe liniile de asamblare, avantajele principale fiind pretul scazut si imbunatatirea performantei tranzistorilor.

Echipa lucreaza la proiect de acum doi ani cand nu se stia ca matasea poate fi utilizata, dupa procesari adecvate, si la productia de componente esentiale pentru electronice cu ecrane impaturibile. Practic, tehnologia dezvoltata in Taiwan transforma matasea lichida in membrane care servesc drept izolatori pentru tranzistori speciali folositi la electronicele flexibile. Aceste membrane sunt nu doar rezistente, ci pot imbunatati performantele tranzistorilor, lucru esential in succesul acestor produse.

Tehnologia are doua avantaje importante: este relativ simpla si este foarte foarte ieftina, adaugand in medie trei centi la costurile totale de constructie a unui aparat.

Echipa de la universitatea Tsing Hua discuta cu producatorii de electronice pentru a pune tehnologia in viitoarele produse si se pare ca sunt companii interesate, insa vor trece minim doi - trei ani pana cand in magazine vor aparea produse pe baza tehnologiei.