Facebook ar putea oferi servicii de videoconferinta pentru cei peste 500 de milioane de utilizatori ai celei mai mari retele de socializare din lume in urma unui posibil parteneriat cu Skype, informeaza Bloomberg Business. Surse din cadrul companiei au declarat pentru publicatia americana ca discutiile intre cele doua companii au inceput inca de anul trecut.

Facebook + SkypeFoto: Colaj foto

Introducerea unui serviciu de videoconferinta ar veni ca un raspuns din partea retelei de socializare in fata competitiei din partea Google si Apple, care ofera deja acest serviciu prin platformele lor software. La ora actuala, videoconferintele reprezinta 41% din totalul apelurilor efectuate prin intermediul Skype.

Unele functii Facebook sunt deja integrate in cele mai noi versiuni ale programului-client Skype, iar daca parteneriatul se va materializa, apelurile video vor putea fi facute direct prin intermediul unui browser.

Facebook a anuntat anul trecut o noua platforma de comunicare ce va oferi acces unificat la serviciul de mesagerie instantanee oferit de companie si la un cont de email bazat pe adrese de tipul “utilizator@facebook.com”. Noul sistem de videoconferinte ar putea fi integrat in noua platforma, care inca nu a fost lansata public, fiind intr-o faza de test.