Facebook lanseaza impreuna cu organizatia caritabila Samaritans un sistem de alerta care permite utilizatorilor retelei sa dea mesaje de avertizare daca au banuieli ca vreunul dintre prieteni are tendinte suicidare, noteaza BBC. Prin acest sistem de alerta mesajele vor ajunge la consilierii organizatiei caritabile si vor fi tratate in mod prioritar pentru a se evita situatii precum cea in care o britanica s-a sinucis dupa ce a postat pe Facebook un mesaj in acest sens, prietenii au pus comentarii, insa nimeni nu a facut ceva concret sa o opreasca.

De Craciun, o britanica in varsta de 42 de ani pe nume Simone Back s-a sinucis cu o supradoza de pastile, insa mai inainte a pus pe Facebook un mesaj in care spunea ca avea de gand sa-si ia viata. Mesajul a putut fi vazut de sute de prieteni, unii au pus si comentarii la postarea fatidica, insa nimeni nu a facut nimic sa o opreasca si sa anunte oameni calificati sa-i ofere ajutor.

Acum, in colaborare cu organizatia caritabila Samaritans, Facebook a dezvoltat un sistem de alerta care da oricarui utilizator Facebook posibilitatea de a da o alerta daca vreunul dintre prieteni posteaza pe Facebook un mesaj cu tenta suicidara. Utilizatorul care vede un astfel de mesaj trebuie sa completeze un mic formular si sa puna URL-ul cu mesajul in care cineva isi exprima intentia de a-si lua viata. Prin intermediul Facebook Help Center sesizarea ajunge la cei de la Samaritans care pot incerca apoi sa ajute persoana in cauza.