Anul acesta pe plan mondial se vor vinde in jurul a 50 de milioane de tablete, iar Apple va avea o cota de peste 70%, arata cel mai recent studiu al companiei de cercetare IDC. Anul trecut s-au vandut 18 milioane de tablete, iar iPad a avut 83% din piata, insa in ultimul trimestru a aparut si un concurent important: Samsung Galaxy Tab. Si vanzarile de e-readere au mers bine si au ajuns anul trecut la aproape 13 milioane de unitati, de patru ori peste nivelul din 2009.

Daca in trimestrul trei s-au vandut 4,5 milioane de tablete, in ultimul s-a depasit nivelul de 10 milioane, iar Samsung Galaxy Tab a avut o cota de 17%. Per total, anul trecut s-au vandut 18 milioane de tablet PC-uri, iar estimarile pentru anul in curs arata 50 de milioane unitati, din care iPad va detine intre 70 - 80%.

Si piata de e-readere a crescut puternic, ajungand la 12,8 milioane unitati, fata de numai trei milioane in 2009. In ultimul trimestru s-au vandut sase milioane unitati, iar Amazon Kindle are aproape jumatate din piata, fiind urmata de Nook al Barnes&Noble care din ultimul trimestru are si o versiune color. Locul trei e ocupat de terminalul Pandigital, iar locul patru apartine chinezilor de la Hanvon.