​Apple a fost masiv criticata de grupurile americane ce apara drepturile homosexualilor si lesbienelor pentru ca a aprobat pe App Store o aplicatie care sustine teoria ca homosexualitatea deriva dintr-o problema psihologica ce poate fi rezolvata printr-o terapie adecvata. Grupurile spun ca aplicatia Exodus International este inacceptabila si discriminatorie si adauga ca nu pot intelege de ce compania americana a dat unda verde aplicatiei.

Organizatia religioasa Exodus International spune ca homosexualitatea deriva din existenta unor probleme psihice care pot fi insa rezolvate prin terapie, iar aceasta aplicatie ii poate ajuta in acest sens. Exodus spune ca homosexualitatea e dincolo de vointa Domnului si adauga ca aplicatia ii poate ajuta pe utilizatori sa scape de aceste practici.

Grupurile care apara drepturile homosexualilor si lesbienelor se arata socate ca Apple a permis intrarea acestei aplicatii pe App Store si caracterizeaza continutul ei ca fiind inacceptabil. Organizatia Truth Wins Out spune ca Apple trebuie sa scoata imediat aceasta aplicatie care ar putea avea grave consecinte asupra tinerilor.

Aplicatia este foarte controversata si multi utilizatori i-au dat punctaj maxim, iar un numar si mai mare s-au aratat profund dezamagiti ca cineva s-a gandit sa puna un astfel de program pe internet.

Apple nu a fost ferita de scandaluri nici in trecut si a scos din AppStore de-a lungul anilor diverse aplicatii controversate, precum benzi desenate cu caracter politic, aplicatii cu caracter sexual, dar si legate de dezvaluirile Wikileaks.