Sony a lansat in Romania primul sau laptop care permite vizionarea de continut 3D si dispune de ecran de 16 inch si procesor Intel quad-core. Modelul din seria F costa circa 8.500 de lei si a fost prezentat in premiera mondiala in ianuarie, la targul CES Las Vegas. Sony a deschis o parte din uzinele inchise din cauza dezastrului din Japonia, insa o parte din uzine vor ramane inchise pana la finele lunii. Totusi, seful Sony pentru Romania spune ca nu exista semne ca s-ar intarzia livrarea unor produse in tara.

Primul laptop 3D al Sony costa circa 2.000 de euroFoto: Hotnews

Sony a lansat oficial in tara primul laptop 3D din gama Vaio care dispune de ecran de 16 inch, procesor Intel quad-core Sandy Bridge si 8 GB de RAM. Modelul poate converti continut 2D, in 3D, insa efectele pot fi percepute doar daca privesti prin ochelari speciali activi in genul celor utilizati si la televizoarele 3D Bravia. Modelul va costa circa 8.500 lei.

Compania a mai lansat seria de business S a Vaio cu doua modele care costa 5.000, respectiv 8.000 de lei.

Tomohiro Nakashima, noul sef al Sony pentru Romania, Bulgaria, Albania si Kosovo, estimeaza ca vanzarile locale de laptop-uri din toate marcile vor creste in 2011 cu 10 - 15% de la nivelul de circa 400.000 de unitati inregistrat anul trecut cand piata a avansat cu 30% fata de 2009. Sony sustine ca are circa 3-4% din piata laptop-urilor si in jurul a 30 de procente pe piata televizoarelor 3D.

Intrebat daca problemele din Japonia, unde Sony a inchis temporar mai multe uzine din cauza dezastrului natural - vor afecta in vreun fel livrarile din Romania, Nakashima a spus ca nu are cunostiinta de vreun decalaj pana in acest moment.

Sony a inchis uzinele din Japonia dupa cutremurul din 11 martie si a reluat apoi treptat productia la o parte dintre ele, insa marti a anuntat ca la patru uzine nu va relua productia decat in aprilie din cauza ca furnizorii de componente au avut probleme si nu pot livra toate piesele necesare.