O romanca ce isi da doctoratul la o universitate britanica a fost printre cele zece nume alese de Google sa primeasca burse pentru cei mai valorosi studenti cu dizabilitati ce activeaza la universitati din UE, Elvetia si Israel. Romanca Aurora Constantin a predat fizica doua decenii la un liceu din Slatina, iar in prezent isi da doctoratul la Edinburgh si participa la un proiect care foloseste tehnologia pentru a ajuta copii cu autism sa interactioneze.

Google a oferit in acest an zece burse pentru studentii cu dizabilitati care au iesit in evidenta, iar cei zece alesi activeaza mai ales la universitati britanice, dar si din Germania, Olanda sau Elvetia. Bursele sunt valabile pentru anul universitar 2011 - 2012, iar premiul include si participarea la prezentari la sediul Google de la Zurich.

Pentru a aplica la aceste burse studentii trebuie sa fie la licenta, master sau doctorat la o univeristate europeana, sa studieze informatica si sa aiba dizabilitati, fie ele de natura fizica, mentala, intelectuala sau senzoriala.

Google spune ca aceste burse oferite an de an ajuta studentii cu dizabilitati sa depaseasca barierele impuse de problemele de sanatate si dovedeste ca acesti studenti pot fi modele de reusita in societate.

Romanca Aurora Constantin este prezenta in cei zece alesi pentru anul 2011. Ea a fost profesor de fizica la colegiul national Radu Greceanu din Slatina intre 1990 si 2010, iar din toamna anului trecut isi da doctoratul la University of Edinburgh, conform informatiilor de pe profilul de Linkedin. La Edinburgh participa la proiectul ECHOES care isi propune sa imbunatateasca modul in care comunica si interactioneaza copiii de cinci - sapte ani care sufera de autism. E practic un mediu de invatare bazat pe tehnologie in care copii isi pot imbunatati abilitatile de comunicare ajutati de obiecte digitale si caractere virtuale.