Nintendo 3DS, prima consola de jocuri la care imaginile 3D pot fi percepute fara ochelari speciali, s-a lansat in acest week-end oficial in SUA si in mai multe tari europene, inclusiv Marea Britanie. Consola cu doua ecrane si trei camere foto cantareste 230 g si costa in jurul a 250 dolari in SUA si circa 190 lire sterline in UK. In Romania consola poate fi comandata pentru 1.300 lei la eMag.

Nintendo 3DSFoto: Reuters

Nintendo a lansat 3DS acum o luna in Japonia, iar consola si-a facut de atunci "intrarea" in tot mai multe piete din America de Nord si Europa. Nintendo spune ca aceasta consola la care imaginile 3D pot fi vazute fara ochelari speciali este primul dispozitiv care va duce tehnologia 3D in randul maselor.

Foarte important e faptul ca acest terminal nu necesita incomozii ochelari 3D necesari la televizoare sau laptop-uri, iar datorita camerelor foto, utilizatorii pot face poze 3D pe care le pot vedea pe consola.

Presa internationala a scris masiv despre consola, iar o mare parte dintre articole lauda calitatea efectelor 3D si faptul ca utilizatorul poate regla "adancimea" imaginii si poate opri de tot efectele 3D daca doreste. Criticile presei s-au referit mai ales la autonomia bateriei si la numarul (inca) mic de jocuri disponibile.

Nintendo 3DS are doua ecrane de 3,5 inch: unul pe post de touch-screen, iar altul pe care pot fi vazute imaginile in format 3D. Ecranul senzitiv are rezolutie 320x240, iar cel 3D are rezolutie 800x240. Consola de 230 g greutate are trei camere: una pe partea fontala si doua pe spate, utilizate pentru a face fotografii 3D (rezolutie 640X480. Compania spune ca bateria tine Aproximativ 3-5 ore pentru jocuri 3DS si 5-8 ore pentru jocuri DS, iar dimensiunile terminalului sunt 134.6 x 20.3 x 73.6 mm. Consola vine cu un stilus de 10 cm lungime si e disponibila in doua culori: neagru si albastru.

3DS dispune de senzor de miscare si senzor giroscopic, iar utilizatorii pot accesa internet-ul prin conectivitatea WiFi.

Iata o scurta animatie de prezentare a consolei: