Producatorul chinez de computere Lenovo a lansat o tableta denumita "LePad", care incearca sa-si gaseasca un loc pe o piata dominata de iPad-ul creat de Apple, a anuntat societatea, intr-un comunicat citat de AFP.

Tableta - care functioneaza cu sistemul de operare Android al Google - a fost prezentat luni in cadrul unui eveniment rezervat presei din China.

Lenovo incearca sa-si continue expansiunea pe piata telefoniei mobile gratie noului sau produs, care este comercializat incepand cu aceasta saptamana in China si va fi exportat din a doua jumatate a lunii iunie, a declarat un purtator de cuvant al producatorului, Jay Chen, pentru agentia Dow Jones.

Concurent al iPad, tableta LePad va trebui sa se impuna si in fata altor concurenti precum Dell, Samsung sau Research in Motion, producatorul telefonului BlackBerry.

Tableta LePad - prezentata pentru prima oara la Salonul de la Las Vegas, in ianuarie - are un ecran color de 26 de centimetri si se va conecta la internet prin WiFi sau 3G.

Ea va fi vanduta la preturi incepand cu 3.499 yuani (378 euro) pentru cel mai ieftin model, echipat cu un hard disk de 16 GB.

Lenovo, care a cumparat in 2004 divizia PC a IBM, are o cota de piata de 27% in China si se claseaza pe locul patru in randul producatorilor de PC-uri, potrivit cabinetului de consultanta IDC.

Cabinetul de marketing Gartner estimeaza ca vanzarile de tablete vor ajunge la 54,8 milioane de unitati in 2011 in intreaga lume, afectand piata laptop-urilor.

Apple a vandut anul trecut 15 milioane de iPad-uri, pentru peste 7 miliarde de euro.