Google a lansat joi serviciul “+1”, care va indeplini o functie similara cu cea a butonului “Like” al retelei de socializare Facebook. Practic, orice utilizator care are activat un Profil Google si noua functie va avea posibilitatea sa recomande orice link dintr-o pagina Google si prietenilor sai printr-un singur click. Intra in articol pentru a citi in detaliu cum functioneaza noul serviciu Google.

Google +1Foto: captura ecran

Intr-o incercare de a deveni relevant si in lumea retelelor sociale, dupa esecul proiectului Buzz, Google va promova in viitor serviciul Profiluri Google, care ofera utilizatorilor o pagina proprie similara unui profil al unei retele de socializare. Odata ce serviciul +1 este activ, toate link-urile preferate vor aparea intr-o lista din cadrul profilului Google al utilizatorului si vor aparea automat si in cautarile celor din cercul sau de prieteni.

Sistemul inca nu este functional pentru toate conturile Google, dar poate fi activat ca experiment pe pagina Google Labs, daca nu este disponibil in pagina Profil. La fel ca si butonul Like de la Facebook, butonul +1 va putea fi integrat in aproape orice site.

Dincolo de oferirea de rezultate de cautare mai relevante, bazate pe preferintele prietenilor unui utilizator, Google va folosi rezultatele generate de noul serviciu pentru a oferi “publicitate mai relevanta”.