Oracle Romania va asigura extinderea sistemului informatic de raportare catre BNR (SIRBNR) în vederea utilizarii semnaturii digitale, contract in valoare de 1,09 milioane lei (fara TVA), potrivit unui anunt postat marti in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Sistemul in cauza este folosit pentru raportarea unor indicatori pe care bancile sunt obligate sa le trimita periodic Bancii Centrale in vederea asigurarii stabilitatii sistemului bancar si a unei supravegheri eficiente a acestuia.

In anuntul de marti din SEAP se mentioneaza ca nu s-a desfasurat o licitatie pentru acest contract ci a fost o "negociere fara anunt de participare".

Care este justificarea alegerii acestei proceduri? "Lucrarile/ produsele/ serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive tehnice". Contractul a fost atribuit pe data de 1 martie 2011 si nu este finantat din fonduri europene.

UPDATE Oracle Romania nu comenteaza modul de organizare al licitatiei

Contactati de HotNews.ro pentru a preciza care sunt mai exact motivele tehnice care a facut doar din Oracle Romania singurul ofertant pentru acests sistem, Carmen Maruntelu, specialist PR Oracle Romania a declarat: "Oracle, in calitate de furnizor, nu comenteaza modul de organizare a licitatiilor. Pentru informatii suplimentare, va puteti adresa clientului. Oracle si-a facut datoria de furnizor, si anume sa raspunda cerintelor".