Urmatoarea varianta a sistemului de operare Windows de la Microsoft va aduce o noua interfata, cu elemente imprumutate din Windows Phone 7 si Microsoft Office, informeaza CNET.com. Viitoarea versiune a sistemului de operare, numit pentru moment Windows 8, denumire neconfirmata de Microsoft, va fi optimizata si pentru utilizarea pe tablete.

Foto:

Conform CNET, imaginile provin dintr-o versiune de teste pre-beta distribuita de Microsoft partenerilor sai prinicipali si demonstreaza ca Microsoft va folosi interfata “ribbon”, utilizata pentru prima data in Office 2007, pentru a inlocui sistemul actual de meniuri.

Interfata de autentificare a utilizatorilor va folosi o interfata similara sistemului de operare mobil Windows Phone 7, bazata pe text si imagini, cu cat mai putine elemente pe ecran. Si browserul Internet Explorer va avea si el o interfata modificata: istoricul va afisa imagini de previzualizare ale paginilor vizitate recent, iar navigatorul va avea o interfata optimizata pentru lucrul pe tot ecranul.

Windows 8 va suporta si citirea de fisiere PDF in mod nativ, utilitarul pentru citire fiind si el optimizat pentru modul full-screen.

Conform site-ului WinRumors.com, urmatoarea varianta de Windows va utiliza un nou format de aplicatii, numit AppX (.appx), care va permite aplicatiilor dezvoltate in Silverlight sa ruleze pe mai multe platforme, cum ar fi Xbox 360 sau Windows Phone. Conform site-ului, Windows 8 va include si un magazin de aplicatii, similar cu Mac App Store de pe platforma Apple Mac OS, de unde utilizatorii vor putea descarca aplicatii platite sau gratuite intr-un mod simplificat.