Intel prezinta luni la Beijing “Oak Trail” - primul sau procesor dedicat exclusiv tabletelor - si estimeaza ca 35 de terminale il vor folosi incepand cu luna mai, inclusiv unele produse de Fujitsu si Lenovo, noteaza Financial Times. Multe voci din piata spun ca Intel a intrat tarziu in segmentul tabletelor, insa compania spune ca are timp sa recupereze si promite ca noul procesor va da terminalelor performante bune si va mari autonomia bateriei.

Intel are o prezenta extrem de importanta in piata procesoarelor pentru PC-uri si laptop-uri, insa in segmentele smartphone si tablet nu a intrat. In aceste segmente domina arhitectura Arm si procesoare facute de companii pecum Qualcomm, Nvidia, Samsung, si Marvell.

FT noteaza ca Intel a incercat sa intre anul trecut pe piata procesoarelor pentru smartphone-uri cu un chip numit “Moorestown”, insa fiindca era mare si consuma multa energie, nu a fost adoptat.

Compania spune insa ca procesorul “Oak Trail” este potrivit, are o arhitectura moderna, consum redus de energie si un mare avantaj ce tine de cresterea autonomiei bateriei. Intel admite ca vine relativ tarziu pe piata, insa spune ca aceasta competitie pe segmentul tablete nu este o cursa de 100 de metri, ci un lung maraton, astfel ca e suficient timp sa prinda din urma rivalii, e de parere George Chakos, platform marketing manager la Intel.

Compania mai promite ca va recupera terenul pierdut facand progrese tehnice mai rapid decat concurenta si lansand procesoare mult mai mici si mai economice cu fiecare noua generatie, astfel incat sa se vada progrese mari in trei ani.

Firmele de cercetare de piata estimeaza ca vanzarile de smartphone-uri pe plan mondial vor creste cu 50% anul acesta, iar cele de tablete vor fi de patru ori mai mari.