Apple a depus plangere impotriva Samsung la un tribunal american, acuzand compania asiatica de plagiat si motivand ca la telefoanele Galaxy si la tableta Galaxy Tab Samsung a copiat solutii tehnice brevetate de Apple, scrie PC World. Compania americana sustine ca Samsung a plagiat masiv, de la forma produsului, pana la solutiile tehnice utilizate. Samsung respinge acuzatiile, spune ca gama Galaxy a rezultatat in urma propriilor cercetari si adauga ca se va apara.

Apple acuza Samsung de plagiat "flagrant si inacceptabil" si spune, in documentele depuse la un tribunal din San Francisco, faptul ca gigantul asiatic a copiat la produsele Galaxy extrem de multe detalii, de la designul exterior pana la aspectul icon-urilor de pe ecran.

Apple sustine ca Samsung a incalcat 10 brevete de inventie, iar plangerea se refera la produse precum smartphone-urile Epic 4G, Captivate, Indulge, Nexus S, Galaxy S 4, dar si tableta Galaxy Tab. Apple spune ca astiaticii au copiat atat de mult, incat produsele lor au aspectul unor produse Apple.

Americanii spun ca Samsung a obtinut profituri necuvenite din vanzarea acestor produse si cere daune materiale. Samsung spune ca gama Galaxy a rezultat in urma propriilor cercetari si spune ca se va apara.

UPDATE Samsung respinge acuzatiile, urmand sa ia masurile legale necesare in vederea solutionarii acestei situatii, declarand:

"Dezvoltarea tehnologiilor si consolidarea portofoliului de proprietate intelectuala sunt esentiale pentru mentinerea succesului nostru. Samsung va raspunde activ la aceasta actiune legala ce a fost demarata impotriva noastra si va recurge la masurile legale necesare pentru a ne proteja proprietatea intelectuala.", spune compania asiatica.

Tehnologiile produselor Samsung au fost dezvoltate pe baza propriilor cercetari ale companiei, intr-un proces continuu de inovare si cercetare.