Panasonic va renunta la circa 35.000 de angajati in urmatorii doi ani, disponibilizarile urmand sa fie facute mai ales in afara Japoniei, a anutat compania. Numarul reprezinta 10% din totalul angajatilor Panasonic pe plan mondial, insa este mare, mai ales ca grupurile japoneze nu obisnuiesc sa faca des concedieri masive. Compania spune ca va face economii pe termen lung datorita acestor modificari.

Panasonic spera sa faca economii importante pe termen lungFoto: Reuters

Panasonic are 385.000 de angajati pe plan mondial, iar pana in 2013 va ajunge la 350.000, a anuntat compania, confirmand informatii aparute pe surse la agentia japoneza Kyodo News, dar si in cotidianul Nikkei.

Principalul scop al concedierilor este reducerea costurilor pe termen mediu si lung, iar ideea este ca se va renunta in special la angajatii din afara Japoniei in divizii producatoare de electronice, roboti industriali si panouri solare si de iluminat.

Panasonic a anuntat joi ca profitul operational a urcat cu 60% in anul fiscal care s-a terminat in martie, insa nu a dat prognoze pentru anul curent din cauza incertitudinilor create de dezastrul din 11 martie.