​Fanii jocurilor Sony PlayStation indeamna cat mai multa lume sa boicoteze produsele companiei, dupa ce reteaua PlayStation a fost atacata de hackeri, iar datele personale a peste 70 de milioane de utilizatori sunt in pericol sa fie exploatate in mod ilegal, scrie Financial Times. Sony a fost criticata dur pentru modul in care s-a comportat in acest scandal si pentru reactia tarzie si este de asteptat ca imaginea grupului nipon sa aiba mult de suferit.

Sony e in fata unui moment greu din cauza atacului asupra retelei PlayStationFoto: Reuters

Pe forum-urile dedicate PS3 fanii si-au aratat dezamagirea din cauza ca datele personale, dar si cele bancare, ar fi ajuns pe mainile hackerilor. Un utilizator spune ca si-a pierdut increderea in Sony si va trece la Xbox sau PC, iar altul sustine ca i-a fost spart contul de e-mail care era "legat" de unul de pe PlayStation Network.

Autoritatile nationale din diverse tari incep sa se sesizeze si sa ceara Sony detalii despre atacul de proportii, iar clienti suparati actioneaza compania in judecata, motivand ca sunt prejudiciati.

Nick Caplin, sef de relatii publice la Sony a adims pe blogul companiei ca reteaua a fost intre 17 si 19 aprilie tinta unui atac masiv care a avut ca rezultat faptul ca hackerii au obtinut informatii personale despre utilizatori.

Caplin a mai spus ca desi nu exista inca dovezi clare, nu poate exclude posibilitatea ca detalii legate de cartile de credit (numarul, data expirarii, dar nu si codul de securitate) sa fii ajuns pe mana infractorilor.

Ironia sortii este ca recent, Sony a lansat o ofensiva nemiloasa in justitie pentru a-i pedepsi pe cei care modifica softul PlayStation, insa acum compania se vede ea insasi victima unui atac care-i va afecta imaginea si ii va face pe multi sa-si piarda increderea.