Sony si-a cerut din nou scuze utilizatorilor retelei PlayStation si le-a promis acces gratuit la diverse produse si conturi premium cand reteaua atacata de hackeri va fi readusa online, scrie The Independent. Se pare ca datele a 10 milioane de carduri au intrat in mainile infractorilor, insa Sony promite noi masuri de siguranta si asigura cei 77 milioane de utilizatori ai retelei PlayStation ca aceasta va fi functionala cat de curand.

Sony isi va "imbuna" fanii cu gratuitatiFoto: Reuters

Pana atunci, Sony promite ca din momentul cand reteaua va fi din nou online va lansa programul Welcome Back prin care utilizatorii vor beneficia de o serie de gratuitati si acces la diverse conturi premium "ca semn al aprecierii companiei fata de rabdarea, sustinerea si loialitatea continua" a utilizatorilor.

In plus, Sony promite o mai buna protectie printr-un program sofisticat de supraveghere automata ce va face o criptare mai buna a datelor si va aplica mijloace mult mai complexe de detectare a unor eventuale atacuri.

Compania japoneza le-a recomandat utilizatorilor sa-si schimbe parolele de acces in retea, iar daca au aceeasi parola si pe alte conturi online, sa schimbe si acolo.

Sony a promis ca reteaua PlayStation va porni cat de curand si a spus ca va numi si un responsabil pe domeniul securitatii informatice pentru ca pe viitor astfel de probleme sa fie mai bine tratate.