Stirea mortii liderului terorist Osama Bin Laden a dus la recorduri pe internet. Dupa ce, in noaptea anuntului, pe Twitter se inregistrau peste 3.000 de postari pe secunda, Google a anuntat ca in ora in care se specula pe marginea mortii liderului al-Qaeda, cautarile pentru "Bin Laden" au crescut cu 1 milion la suta, potrivit The Atlantic.

Informatia a fost facuta publica pe contul oficial Google Twitter.

Site-ul TechGraph a facut un grafic prin care compara aceasta cautare pe Google cu alta stire care a luat cu asalt internetul - nunta regala. Vineri, nunta dintre printul William si Kate Middleton parea sa fie singurul lucru de interes. Duminica insa a fost uitat, eclipsat complet de moartea lui Osama.

Stirea mortii lui Bin Laden a pornit pe Twitter, inainte cu circa o ora ca presedintele Obama sa o confirme. In jurul orei 21:45 (ora coastei de est a SUA), duminica, directorul de comunicare de la Casa Alba a anuntat, pe Twitter, ca "Presedintele se va adresa natiunii in aceasta seara la 10:30 p.m. ET".

Editorii si prezentatorii nu stiau, initial, ce urma sa anunte presedintele. Insa reporterii din Washington au suspectat imediat ca anuntul ar putea fi despre bin Laden.

Speculatia nu a aparut la televiziune, ci pe Twitter. La ora 10:25, in timp ce Obama inca isi scria discursul, Keith Urbahn, seful de cabinet al fostului secretar al apararii Donald Rumsfeld, a scris: "Deci mi se spune de o persoana respectabila ca l-au omorat pe Osama Bin Laden."