Anul trecut s-au vandut putin peste patru milioane de televizoare 3D pe plan mondial, insa scaderea pretului de vanzare si diversificarea continutului dedicat va face ca numarul sa treaca de 23 de milioane anul acesta, estimeaza analistii IHS iSuppli. Vanzarile vor creste puternic in urmatorii trei ani si vor trece de 100 milioane unitati, iar ponderea televizoarelor 3D in totalul terminalelor cu ecran plat va avansa enorm.

Analisti ai IHS iSuppli estimeaza ca anul acesta se vor vinde 23,4 milioane televizoare 3D, de aproape sase ori mai mult decat anul trecut. De la o luna la alta preturile scad chiar si cu 10%, astfel ca incep sa devina mai accesibile pentru ceva mai multi cumparatori.

In plus, si continutul se diversifica, apar tot mai multe posturi 3D si sunt transmise in acest format diverse competitii sportive, filme, documentare si altele.

IHS iSuppli estimeaza ca se vor vinde 54 de milioane de televizoare 3D in 2012, peste 100 de milioane in 2014 si 159 de milioane un an mai tarziu, iar ponderea televizoarelor 3D din totalul vanzarilor de TV-uri cu ecran plat va creste de la 2% anul trecut, la 52% in 2015.

Un studiu Gfk publicat recent estima ca romanii au cumparat 1.400 de televizoare 3D anul trecut, iar anul acesta se va trece de 4.000.