Google a anuntat ca si utilizatorii din Romania pot cumpara aplicatii de pe magazinul Android Market al Google. Pana acum, cei din Romania puteau instala doar aplicatiile gratuite, insa nu puteau cumpara programele contra-cost. Android Market are 200.000 de aplicatii. AppStore are peste 300.000, iar romanii pot cumpara aplicatii din el de cativa ani.

Google a anuntat ca Android Market va creste accesul consumatorilor si sprijinul oferit de catre dezvoltator pentru aplicatiile platite in mai multe alte noi tari. In urmatoarele zile, consumatorii din 99 de noi tari vor putea sa achizitioneze aplicatii Android Market. Aceasta ultima extindere de Android Market inseamna mai multe aplicatii - inclusiv jocuri, de productivitate, sociale si aplicatii - pentru consumatori, precum si mai multe oportunitati de vanzare pentru dezvoltatorii din mai multe tari.

Peste cateva zile, numarul de tari in care utilizatorii Android pot achizitiona aplicatii contra cost va creste la 131, incluzand si Romania. Consumatorii din aceste tari nou sustinute vor avea acces la peste 200.000 de aplicatii gratuite si platite in Android Market, pe care le pot accesa direct de pe dispozitivul cu sistem de operare Android, fie el smartphone sau tableta.

La deschiderea biroului Google in Romania, in ultima luna din 2010, cei de la Google promiteau ca in 2011 se vor putea cumpara aplicatii de pe Android. Sistemul este folosit pe cel putin 150.000 de posesori de smartphone-uri din tara, numar la care se adauga si cateva zeci de mii de tablete.

Google recupereaza prin aceasta miscare decalajul fata de Apple ale carei aplicatii puteau fi cumparate din Romania de acum cativa ani.

Iata lista tarilor in care este disponibil Android Market.