Compania care a detinut site-ul de file-sharing muzical LimeWire, inchis in 2010 prin ordin judecatoresc, a acceptat sa plateasca 105 milioane dolari despagubiri celor 13 case de discuri care au dat-o in judecata. Industria muzicala a cerut despagubiri de pana la un miliard de dolari, sustinand ca s-au incalcat masiv drepturile de proprietate intelectuala, scrie AFP.

Recording Industry Association of America (RIAA), asociatia care reprezinta interesele caselor de discuri, a chemat LimeWire in judecata acum cinci ani dupa ce 13 societati s-au plans ca site-ul de file-sharing incalca drepturile de proprietate intelectuala.

Casele de discuri au cerut despagubiri de pana la un miliard de dolari, insa pana la urma s-a ajuns la 105 milioane dolari, iar RIAA spune ca s-a incheiat o intelegere amiabila care reprezinta un pas important pentru trecerea in legalitate a muzicii online.

LimeWire a fost infiintat acum 11 ani de compania new york-eza Lime Group, insa acum nu mai este functional fiindca justitia a ordonat in toamna lui 2010 ca activitatea site-ului sa inceteze.