​Sony a inceput repunerea in functiune a retelei PlayStation care este inchisa din 20 aprilie dupa atacurile informatice de proportii care au adus prejudicii mari de imagine companiei japoneze. Sony a restabilit accesul utilizatorilor din Europa, America, Orientul Mijlociu, Australia si Africa la retea, insa in cei din Japonia si alte tari asiatice nu vor putea intra decat peste cateva zile, scrie The Wall Street Journal.

Reteaua PlayStation revine la viataFoto: Reuters

In Japonia, autoritatile au cerut Sony sa arate concret ce modificari au facut la partea de securitate astfel incat sa nu se mai intample lucruri asa de grave, iar accesul in alte tari asiatice, precum Coreea de Sud sau Singapore, nu va fi posibil decat peste cateva zile la PlayStation Network.

Sony spune ca utilizatorii consolelor de jocuri din restul regiunilor pot accesa reteaua, iar compania ofera temporar gratuit o serie de servicii care erau platite pana acum, in speranta ca ii va imbuna pe utilizatorii suparati ca reteaua nu a mers atat timp si ca hackerii au intrat in posesia unor date personale.

Presa noteaza ca, desi accesul la retea a fost reluat, marea batalie pentru Sony va fi cea in care va incerca sa-si repare imaginea. Compania a promis ca va adauga masuri serioase de securitate, firewall-uri suplimentare si modalitati de criptare mai eficiente, insa dupa ce datele personale a peste 100 de milioane de utilizatori au ajuns pe mainile infractorilor, va fi greu ca Sony sa-si convinga clientii ca pe viitor asa ceva nu se va mai putea intampla.