​Organismele legiuitoare din Europa ar trebui sa aiba grija si sa nu dea legi care, desi initial sunt bine intentionate si vor sa protejeze dreptul la viata privata, ajung sa aiba urmari grave asupra activitatii unor companii importante precum Google, a spus la o conferinta, Eric Schmidt, presedinte al companiei americane. Dreptul la intimitate si dreptul ca utilizatorul sa aiba un control asupra informatiilor care sunt online despre el a devenit o tema "fierbinte" in Europa, iar Google este presata in tot mai multe tari pe motiv ca incalca prin serviciile sale drepturile fundamentale, noteaza Financial Times.

Eric SchmidtFoto: Agerpres

Schmidt a spus ca noi legi care sunt date cu buna intentie, ajung sa aiba consecinte nedorite si grave pentru Google ale carei servicii pot ajunge sa fie considerate ilegale in unele tari.

"Sper ca Franta sau orice alta tara nu vor da legi care sa forteze Google sa nu isi mai poata desfasura activitatea", spune Eric Schmidt, cel care a condus Google zece ani, dar de la 1 aprilie a fost inlocuit de fondatorul Larry Page, insa a ramas intre cei mai importanti trei oameni din companie (alaturi de fondatorii Page si Brin).

Intrebat ce parere are despre directiva europeana legata de cookie-uri si de faptul ca site-urile trebuie sa aiba consimtamantul utilizatorilor pentru a le instala aceste cookie-uri, oficialul Google a spus ca "oameni bine intentionati din guverne scriu ceva extrem de general, insa trebuie sa ai mare grija cand stabilesti astfel de reguli care pot avea consecinte neprevazute. De asta suntem mereu ingrijorati", a spus Schmdit la conferinta de tehnologie Big Tent care se tine in Marea Britanie.