Universul Google Android e caracterizat de haos si fragmentare, in opozitie cu modelul de afaceri al Apple al carui sistem de operare arata ca Apple vrea sa controleze absolut totul, a spus Paul Otellini, CEO al Intel, la o adunare a actionarilor. El spune ca Google se indreapta catre un model mai bine controlat, insa va avea o perioada grea pana va trece de la haos, la ordine, scrie CNET.

Paul OtelliniFoto: Reuters

"Obiectivul Apple este sa controleze totul de la un capat la altul, astfel incat sa aiba control si asupra experientelor utilizatorilor, dar si asupra preturilor", a spus seful Intel, la intalnirea cu actionarii, in California.

Otellini spune ca modelul de afaceri al Google e cu totul diferit "Modelul de afaceri al Google consta in a se diversifica pe cat posibil fiindca nu obtin bani vanzand Android, ci obtin in functie de click-uri. La final, cu cat este mai raspandit sistemul Android, cu atat Google va face mai multi bani din publicitate", conchide seful Intel.

"Cred ca Android are ceva probleme acum. Cum altfel poti transforma haosul in ordine?", mai spune seful Intel care insa e convins ca Google va pune usor, usor ordine in Android, iar fragmentarea excesiva o sa devina istorie.

Si Steve Jobs spunea in toamna lui 2010 - insa cu un ton mult mai pesimist decat Otellini - ca platforma Android e prea fragmentata fiindca fiecare producator de telefoane care o foloseste incearca sa se diferentieze de ceilalti, astfel ca vine cu interfete diferite, lucru care induce confuzie in randul clientilor. El mai spunea ca diferenta tine de faptul ca "la iPhone, toate terminalele functioneaza la fel" si mai adauga ca Android nu este o platforma atat de deschisa cum spun unii si e nedrept ca platforma iPhone-ului sa fie caracterizata ca fiind "inchisa".