​Explozia de vineri in care au murit trei oameni la o uzina Foxconn care produce tableta Apple iPad in China a fost cauzata de o acumulare de praf, arata primele concluzii ale anchetei. In explozie au fost raniti 15 muncitori, iar Foxconn, cel mai mare producator de terminale Apple, a fost masiv criticata si in trecut pentru conditiile de munca si pentru aplicarea deficitara a normelor de siguranta a muncii, noteaza Financial Times.

Incendiu la FoxconnFoto: Reuters

Se pare ca explozia de la uzina din Chengdu s-a produs din cauza unei acumulari de praf pe o conducta. Acumularea ar fi trebuit observata la inspectiile din zilele trecute, iar ancheta va trebui sa determine din ce cauza nu au fost observate problemele.

Uzina din Chengdu este noua, a inceput productia in octombrie, iar lucrarile de constructie nu sunt inca total terminate, insa unitatea este una din cele mai mari de productie a tabletei iPad. Surse din piata spun ca daca productia ar fi oprita o luna la Chengdu, s-ar realiza in total cu 1,3 milioane iPad-uri mai putin.

Foxconn a mai fost in centrul atentiei din cauza ca anii trecuti mai bine de zece angajati s-au sinucis, iar recent un raport atragea atentia asupra faptului ca normele de siguranta a muncii nu sunt respectate, iar muncitorii inhaleaza substante toxice in cantitati mari.

Initial s-a anuntat ca doi oameni au murit, insa luni dimineata a decedat si al treilea.