Sony a anuntat ca in anul fiscal incheiat la 31 martie a avut pierderi nete de 3,2 miliarde dolari din cauza cutremurului din 11 martie, dar si a taxelor si impozitelor mari din tara de origine, noteaza Reuters. Vanzarile au depasit nivelul de 60 miliarde dolari, iar din cauza cutremurului, pierderile operationale vor fi cu peste 1,8 miliarde dolari mai mari. Scandalul legat de atacurile informatice asupra retelei PlayStation au costat compania peste 150 milioane dolari, arata primele estimari.

Sony isi va anunta joi rezultatele comerciale pentru anul fiscal aprilie 2010 - martie 2011, insa acum a venit cu primele informatii si spune ca va afisa pierderi nete de 3,2 miliarde dolari, la cateva luni dupa ce estimarile proprii aratau profit de peste 800 milioane dolari.

Veniturile totale au trecut insa de 60 miliarde dolari intr-un an marcat de gravul cutremur din 11 martie care a afectat aproape toate uzinele din Japonia si care se va reflecta la nivel operational cu pierderi de circa 1,8 miliarde dolari. Sony a afisat pierderi si in ultimii doi ani fiscali.

Compania a fost victima unui atac informatic de proportii si a fost masiv criticata pentru reactie, insa cand se parea ca lucrurile incep sa-si revina, compania a fost victima unor noi atacuri, de data asta asupra site-urilor din Japonia, Grecia si Thailanda.