CE vrea sa implice furnizorii de internet in lupta cu pirateria online
CE vrea sa adapteze legislatia privind drepturile de autor si sa o aduca in concordanta cu noile dezvoltari din domeniul tehnologiei, astfel ca lupta impotriva pirateriei online trebuie dusa si cu ajutorul furnizorilor de servicii internet.
Pentru eradicarea site-urilor care promoveaza continut piratat trebuie sa se actioneze "de la sursa", ceea ce inseamna cu ajutorul furnizorilor de internet, a spus comisarul european pentru Piata Interna, la prezentarea planului de actiune in domeniul proprietatii intelectuale.
Comisia nu a spus insa clar ce asteapta exact de la aceasta "cooperare:" cu furnizorii, iar surse citate de AFP spun ca exista mai multe optiuni, insa e prea devreme ca una dintre ele sa fi devenit privilegiata.
Industria se arata insa ingrijorata de dorinta CE care vrea ca furnizorii sa devina "politisti ai internet-ului", iar mai multe voci spun ca o astfel de strategie nu este buna si nu ataca problema in mod eficient. Multi spun ca trebuie actionat pentru a diversifica oferta de opere legale si pentru a oferi publicului preturi bune care sa-l incurajeze sa cumpere produse nepiratate.
"In combinatia actuala, normele europene si cele nationale nu mai sunt adaptate si trebuie modernizate. Acesta este motivul pentru care Comisia a adoptat astazi o strategie cuprinzatoare prin care sa restructureze cadrul legal de functionare a DPI.", spune Comisia, intr-un comunicat.
Contrafacerea si pirateria reprezinta pentru economie o amenintare care ia amploare. Intre 2005 si 2009, numarul cazurilor inregistrate la granitele UE de produse suspectate a fi incalcat DPI a crescut de la 26 704 la 43 572. In acelasi timp, industria creativa estimeaza ca pirateria a adus industriei europene a filmului, muzicii, televiziunii si sectorului de software un prejudiciu de 10 miliarde de euro si peste 185 000 de locuri de munca numai in 2008, arata datele CE.

Guvernul cu o singură femeie ministru a numit doar patru femei în funcția de prefect
11 lucruri pe care poate nu le știai despre femeile românce
Sir Alex Ferguson, frica de singurătate, mintea care-ți joacă feste și întrebarea firească: "Ce se întâmplă atunci când mori?"
FOTOGALERIE Lacul Plumbuita din Sectorul 2 este sufocat de gunoaie / Cum se plimbă locuitorii din Colentina într-un parc plin de deșeuri
d c nu ne montati o camera de luat vederi la nastere sa stim si noi o treaba.
pirateria nu e un lucru bun pentru industrie... dar pe de alta parte unde-si gaseau filmele de IT programatori (pe windows ma refer) daca pirateria era eradicata 100%.
ar trece toata lumea pe lucruri free si tot n-ar castiga mai nimic CE...
Eu, RDS-RCS, promit sa nu restrictionez transferurile intre clienti, pentru ca in momentul in care fac acest lucru, cu urmari greu de calculat, ma voi vedea nevoit sa reitroduc conexiunile dial-up.
Eu, RDS-RCS, am mai multa minte decat Elena Basescu sau Carla Bruni (Sarkozy) prin urmare, pentru moment, serviti o bere rece in timp ce vizionati filmele in format HD, obtinute prin client p2p. Incercati sa nu va mai ganditi la cretinismele ,,arhitectilor vietii", cei ce cred ca tarile din UE au devenit moshia proprie. Fiecare pasare, pe limba ei piere.
cuvintele "to track", "tracker", "tracking" din engleza nu ti-au spus nimic pina in ziua de azi?
Pirateria e cel mai obiectiv reviewer la orice produs software. Nu exista pirat care sa discrediteze sau sa promoveze un produs fara un motiv bun.
La cat de mincinos e marketing-ul (mai ales in filme si muzica).... de fapt lor de asta le e frica, primesc review-uri proaste de la pirati si nu se mai duce lumea la film.
in rest, parerea mea e ca si-au dat oamenii seama cat de grava e libertatea oferita de internet si incearca (sau incep) sa cenzureze. primul motiv invocat: pirateria. dar cu siguranta fratii nostri (intr-u suferinta) chinezi si rusi, vor duce pirateria la un alt nivel.
Este inadmisibil ca Adobe CS5 sa coste 1899 DOLARI in SUA (adica 1350 EURO), dar 2749 EURO in Franta, de exemplu. Si asta nu e nimic, sa vedem cat costa in Romania: Cam undeva in jurul a 3000 EURO. Ce anume justifica politica asta de preturi? Transportul? Download in valoare de mii de euro pentru catziva GB de informatie? Si, ce draq, pe web Romania nu e mai departe de SUA decat Franta, aici distantele fizice nu prea au relevanta. Asadar?
Sa nu mai vorbim despre faptul ca un roman nu poate cumpara o licenta a unui produs al marilor Rechini (MS, ADOBE, COREL, etc...) decat in tara lui, Eu nu am voie sa cumpar Adobe CS5 din State? De ce nu? Ei, uite de aia piratam si hackarim softurile. Pentru ca nesimtirea si lacomia, atat a producatorilor, cat mai ales a celor din retelele de retail, e maxima.
Moralitatea producatorului de informatie si a consumatorului de informatie difera. Ce a cistigat lumea prin intermediul accesului tinerilor la informatie (traiasca pirateria) este cu mult mai mult decit eventualele pierderi ale producatorilor. Pierderile producatorilor sint relative, intrucit marea majoritate a piratilor nu ar fi platit nimanui nimic, chiar daca pirateria era imposibila.
Iar moralitatea producatorului de informatie creeaza paradoxuri inutile. Daca producatorul de informatie trebuie recompensat financiar de catre consumator, atunci cercetatorii din toate domeniile ar trebui sa detina cele mai mari averi. Nu e cazul, caci frustratul producator de informatie a furat si el informatii, ori de cite ori a putut.