Internetul a ajutat cresterea economica mai mult decat revolutia industriala in secolul 19 - studiu
Studiul a fost facut in randul a 4.800 IMM-uri din 13 tari (Germania, Franta, Suedia, Marea Britanie, SUA, Canada, Italia, Japonia, India, China, Brazilia, Rusia si Coreea de Sud). Aceste tari au impreuna 70% din PIB-ul mondial, iar firmele alese au investit in tehnologia internet-ului.
Toata lumea stie ca internetul este de o importanta capitala, insa putina lume intelege cat de mult ajuta cresterea economica, iar raportul vrea sa arate tocmai acest lucru, ca internetul aduce dupa sine crestere economica deosebita, locuri de munca si avans tehnologic.
Astfel, studiul arata ca internetul, daca ar fi considerat ca sector de sine statator, ar avea 3,4% din PIB celor 13 tari, mai mult decat sectoare consacrate precum agricultura si educatia.
McKinsey arata ca internetul a contribuit cu 21% la cresterea PIB-ului in tarile mature in ultimii cinci ani, iar in Suedia contributia a fost de 33% si in Germania, de 24%.
Doua miliarde de oameni folosesc anual internetul si, desi influenta sa asupra economiei este comparata de multe ori cu Revolutia Tiparului pornita de Gutenberg, McKinsey spune ca ar trebui sa facem comparatie mai degraba cu raspandirea electricitatii.
Studiul mai arata ca desi internet-ul a dus, datorita automatizarii unor procese, la desfiintarea unor locuri de munca, numarul job-urilor create de internet este de 2,4 mai mare decat numarul job-urilor desfiintate din cauza aparitiei internetului.
Compania de cercetare estimeaza ca piata de cloud computing se va dubla la fiecare doi ani si va ajunge la 70 - 85 miliarde dolari in 2015.
SUA este cea mai importanta tara pentru internet-ul global, generand 30% din venituri, iar in China si India ponderea internet-ului in economie a crescut enorm in ultimii cinci ani.

Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?
Medicii de familie admit că unii dintre ei au refuzat să își programeze pacienții la vaccinarea împotriva COVID-19 și recomandă "utilizarea celorlalte 6 modalități de programare"
VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Cum arată acum lucrările avansate de pe prima secțiune
VIDEO. A lăsat jobul din City-ul londonez pentru a cumpăra o clădire monumentală părăsită de pe o insulă grecească, pe care a transformat-o în hotel de lux
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
A, si criza presei, amatorismul majoritatii presei mai exact, in Romania in special, este tot din cauza Internetului (articole scrise de amatori, dar promovate pe web).
Cat despre faptul ca actuala criza (de ce in Occident ? noi suntem mai in criza decat ei) e din cauza Internetului... cred ca te-ai simti mai bine intr-un bordei si sa te plimbi toata ziua in are liber, cu vacile la pasune.