Lansarea sistemului Google Wallet de plati cu telefonul mobil nu a lasat concurenta indiferenta, iar PayPal, divizie a eBay, cheama Google in judecata pentru ca fosti angajati ai sai dezvolta acum noul sistem de plati ai Google. Osama Bedier, vicepresedinte al divizieiGoogle Payment, a lucrat opt ani la PayPal si din ianuarie e la Google, insa compania care a depus plangerea spune ca Bedier stie multe secrete industriale ale PayPal, informeaza AFP.

Osama Bedier a fost adus la Google de Stephanie Tilenius care a parasit in 2009 PayPal, tot pentru a lucra la Google. PayPal spune, intr-o plangere depusa la un tribunal din California, ca Google a angajat unul dintre oamenii care stiu cel mai bine secrete tehnologice ale PayPal, iar acest lucru este inacceptabil.

PayPal isi acuza cei doi fosti angajati de spionaj industrial, incalcarea unor contracte si de practici comerciale incorecte. In plus, PayPal mai spune ca ani de zile a negociat cu Google pentru a castiga dreptul de a gestiona platile pe Android Mrket, iar aceste negocieri au fost conduse de Osama Bedier care simultan dadea interviu de angajare la Google iar acum se ocupa de noul sistem de plati al Google, PayPal neavand niciun castig.