Retailer-ul eMag a anuntat ca a inceput comercializarea de carti, avand in portofoliu 20.000 de titluri de la 500 de edituri, obiectivul companiei fiind ca intr-un an sa devina cel mai important vanzator de carte din Romania. In plus, compania, care in prezent comercializeaza cinci modele de e-readere, va incepe anul acesta sa vanda si carti electronice, asteptand un numar mare de titluri in romana.

eMag incepe sa vanda carti prin intermediul platformei Marketplace in parteneriat cu compania Libris. eMag spune ca in primele doua saptamani de la momentul lansarii, toate cartile au un discount promotional de 20% din pretul recomandat de vanzare.

Compania va incepe anul acesta si vanzarea de carti electronice (e-books) "Piata e-reader-elor este sustinuta in prezent de cei care citesc in limba engleza si in scop profesional, dar atat interesul cititorilor romani cat si cel al editurilor ne incurajeaza sa estimam o crestere rapida a acestei categorii de produse in Romania. In acest sens, exista un numar foarte mare de cititori romani care sunt interesati de eBook readere, dar care au amanat decizia achizitiei in asteptarea titlurilor romanesti, pe care le asteptam in numar mare in 2011. Astfel, odata cu oferta de carti elecronice romanesti, anul acesta ne asteptam la o crestere mare a pietei de eBook readere. Ne implicam activ in dezvoltarea pietei de carti electronice din Romania si vom promova in cursul acestui an si aceasta categorie noua de produse.", spune vicepresedintele eMag, Radu Apostolescu.

eMag are in oferta cinci modele de eBook reader cu preturi cuprinse intre 500 si 950 de lei: eReader Serioux, iRiver Story si iRiver Cover Story, Kindle Wi-Fi si Kindle 3G.

eMag face parte, alaturi de Asesoft Distribution si Flanco, din grupul de firme controlat de omul de afaceri Iulian Stanciu. Compania are sapte showroom-uri in tara si estimeaza afaceri de 150 milioane euro anul acesta.