Autoritatile din Siria au taiat orice conexiune la internet de vineri dimineata in incercarea de a-i impiedica pe protestatarii anti-guvernamentali sa se organizeze folosind Facebook, Twitter si e-mail-ul, informeaza RIA Novosti si Al Jazeera. De peste doua luni sunt proteste dure in Siria contra presedintelui Assad, iar armata a actionat in forta, lasand in urma peste 1.000 de morti.

De vineri dimineata conexiunile 3G, DSL si Dial-Up nu mai functioneaza in Siria unde internetul a fost folosit de multi protestatari pentru a organiza demonstratiile. Din cauza ca jurnalistii straini nu au fost lasati sa intre in zonele de conflict, foarte multe informatii despre violentele din orase precum Daraa au venit din clipuri postate pe YouTube de participanti curajosi..

In doua luni si jumatate au fost omorati peste 1.000 de civili din care 80 de copii, iar imaginile socante de pe YouTube cu un baiat de 13 ani torturat infiorator au facut inconjurul lumii.

Autoritatile siriene au mai oprit sporadic diverse conexiuni internet in ultimele luni, insa acum este prima data cand interuperea e generala.