Incep sa bata clopotele pentru Facebook. De ce isi sterg conturile utilizatorii din lumea buna
In ciuda scaderilor inregistrate in pietele deja saturate, in general tari din lumea intai, unde Facebook este unul dintre cele mai populare site-uri de mai multi ani, reteaua este inca in crestere, mai ales pe baza aportului de utilizatori noi adusi de tari din Asia, America de Sud si Africa. Tot conform Inside Facebook, la inceputul lunii iunie erau inscrise peste 687 de milioane de persoane, iar numarul va continua sa creasca pana la peste 700 de milioane de utilizatori in acest an.
Conform analistilor citati, odata ce Facebook atinge o cota de piata de 50% din populatia unei tari, cresterea se opreste, dar pana in prezent gigantul a reusit sa se protejeze de scaderi semnificative. Totusi, reprezentantii retelei de socializare au declarat de mai multe ori ca datele furnizate de Inside Facebook nu sunt reale, compania continuandu-si trendul ascendent in ceea ce priveste numarul de utilizatori din toate tarile.
Dar daca datele ar fi totusi adevarate, care ar fi motivul pentru care atat de multi utilizatori aleg sa “comita sinucidere pe Facebook”, cum este numit fenomenul dezactivarii unui cont pe reteaua de socializare de presa de specialitate? PCWorld, intr-un articol publicat miercuri, enumera mai multe motive pentru care utilizatorii parasesc reteaua.
In primul rand, avem de-a face cu problemele din ce in ce mai mari si mai dese legate de intimitate, exemplificate mai ales prin introducerea recenta a unei functii de recunoastere faciala fara anuntarea si permisiunea multor utilizatori.
Apoi, se pune problema comercializarii excesive a site-ului: Facebook castiga bani din publicitate iar, la ora actuala, aproape nici o alta companie online nu este capabila sa ofere cumparatorilor de spatiu publicitar mai multe informatii despre cei care vor vedea reclamele. Practic, reteaua de socializare poate analiza toate preferintele (“like-urile”) utilizatorilor, toate interactiunile lor si toate link-urile postate pentru a crea un profil pe baza caruia fiecarui utilizator ii sunt atribuite o serie de reclame. Cuplata cu problemele legate de intimitate, comercializarea excesiva a site-ului ar putea fi unul dintre motivele pentru care milioane de utilizatori aleg sa se deconecteze permanent. Asta, bineinteles, daca datele furnizate de Inside Facebook sunt reale.
Ziarul britanic The Telegraph ofera o perspectiva diferita, pe fondul scaderii numarului de utilizatori in Marea Britanie cu 100 000: pe masura ce principalul public tinta al Facebook, adolescentii si tinerii adulti, realizeaza ca prezenta nesecurizata in cadrul retelei devine un risc pentru cariera lor, numarul celor care isi inchid permanent conturile creste. Intr-adevar, un clip video cu o persoana in ipostaze jenante poate fi amuzant in liceu sau in facultate, dar odata ce imaginea acelei persoane incepe sa conteze pe plan profesional, clipul devine un risc semnifiativ. In plus, sutele (si chiar miile) de “prieteni” pe care ii adunam in fiecare zi pe Facebook pot supra-aglomera pagina, facand-o mult mai putin atractiva.
Totusi, in Romania, Facebook este departe de a inregistra scaderi. Conform site-ului de monitorizare FaceBrands.ro, la ora actuala in Romania sunt peste 3,6 milioane de utilizatori de Facebook, in crestere de la 2,4 milioane la inceputul anului. Ca penetrare in randul populatiei totale, reteaua de socializare acopera 16,85% dintre locuitorii tarii si 49,57% dintre persoanele conectate la internet. Majoritatea covarsitoare a utilizatorilor romani de Facebook au varsta sub 24 de ani (49,4%), iar numarul femeilor si al barbatilor este aproape egal.
Desi in Romania si in multe alte tari Facebook continua sa creasca, scaderile din pietele mature, in general tari bogate, cu utilizatori cu putere mare de cumparare, ar putea fi problematice din punctul de vedere al investitorului. Un utilizator nou in varsta de 16 ani din India sau Bangladesh este aproape irelevant la ora actuala pentru cumparatorii de spatiu publicitar, fapt care a starnit temeri in piata privind o noua bucla speculativa pe internet, similara celei de la sfarsitul anilor ’90.
Situatia este similara: investitorii se pregatesc sa pompeze sume enorme in companii .com (100 miliarde de dolari in cazul Facebook, daca sperantele lui Mark Zuckerberg se adeveresc) in speranta ca acestea vor genera venituri mult mai mari. La precedenta bucla speculativa, lucrurile s-au terminat foarte prost, cu pierderi de miliarde de dolari si disparitia a mii de companii.

Povestea tinerei din Bacău care ține spectacole de stand-up comedy în Europa în patru limbi diferite și l-a făcut pe Seinfeld să râdă
INTERVIU Vestea bună și vestea proastă despre tulpina SARS-CoV2 din Africa de Sud, confirmată în premieră în România: Cât de ușor se transmite și cât de eficiente sunt vaccinurile împotriva ei?
Noua LISTĂ a țărilor din zona galbenă / Republica Moldova, Italia, Spania, Franța sau Marea Britanie, pe listă
Unul din cei doi pacienți din România infectați cu tulpina africană a SARS-COV2, fosta jurnalistă Liana Alexandru, povestește aventura sa COVID-19: cum s-au încurcat rezultatele testelor și cum voluntarii au salvat situația
CDC-ul american are un ghid cu sfaturi în cazul unei apocalipse zombi / Dr. Seuss, în topul vânzărilor Amazon după ce a fost acuzat de rasism / Nou film Star Trek, nou serial Terminator, confirmate
FOTOGALERIE Primăria Capitalei a montat anul trecut 500 de stații STB noi, de aproape 10.000 de euro bucata. Deși nu le-a plătit încă, o parte au fost deja vandalizate
Dar insasi imenistatea sumei, nu pune pe ganduri pe investitori? Nu se vede ca este o alta bula/ Adica,a avut facebook o crestere formidabila, de acord ca este o idee excelenta, dar cine crede ca poate creste in acest ritm la nesfarsit?!
e atat de frumos afara, cu copacii verzi si florile de peste tot...
nu e nevoie de facebook in caz ca vor astia sa te asculte etc....
mai mult, am incetat sa mai folosesc cartile de debit / credit. dincolo de comisioanele inexplicabil de mari, sunrt si ele sursa de "loguri".
sa fii sanatos ;)
Pagina locaţiei
1601 S California Ave
Palo Alto, California 94304, Statele Unite ale Americii
(650) 853-1300
Tre' sa te duca si mintea putin.
sau tu crezi? zii ca te duce mintea... putin....
Imi amintesc ca acum vreo doi ani de zile, cand inca nu aveam cont pe Facebook (dar sa rog sa nu mai spuneti nimanui ca a existat o vreme cand nu aveam cont pe Facebook ;))))) ), o amica din Franta imi spunea ca acolo exista o butada, conform careia daca nu ai cont pe Facebook, nu existi!
Dar intr-adevar, ii cam acordam o importanta exagerata. Imi aminteasc de acum cateva luni de zile... am o amica (care e in lista mea de prieteni, logic ;) ), care la un moment dat si-a facut un nou iubit. Nimic ascuns, mi-a povestit despre el, etc. Si la un moment dat, uitandu-ma pe contul ei de Facebook, remarc ca iubitul ei nu se afla printre prietenii ei de pe Facebook. Pe moment am vrut sa-i scriu si s-o cert, ca ce treaba e ca tocmai iubitul ei sa nu fie in lista de prieteni, s-o atentionez ca asa ceva nu este permis si ca prin aceasta isi afecteaza grav relatia! Si oricum, daca nu a catadicsit sa-l bage in lista de prieteni, relatia oricum nu pare a fi serioasa.... Pe urma, am stat si m-am gandit un pic si mi-am dat seama ce penibil as fi fost sa-i scriu toate astea! Si ca pana la urma viata reala nu trebuie neaparat sa se reflecte in contul de Facebook. Si de atunci am lasat-o mai moale cu Facebook-ul asta. Nu mi-am sters contul de Facebook, dar incep sa constientizez ca exista viata si dupa... Facebook. Probabil ca un proces similar s-a intamplat si celor care si-au sters contul.
Dar succesul acestui site este oricum fabulos si nu mi-as face deloc griji legat de viitorul lui.
Eu, personal, am evitat sa ma inregistrez din cauza agresivitatii cu care eram "invitat" s-o fac si, mai ales, datorita gravelor probleme de securitate ale acestei retele.(editat de HotNews.ro)
cum a ajuns autorul la concluzia ca 49,4% reprezinta majoritatea covarsitoare?
Ai deviat complet de la subiect amintind de card şi celelalte.
Dar, fiecare după cum îl duce capul...
pe langa asta e mai greu sa dezactivezi contu de facebook decat sa inveti o carte de fizica cuantica
- nu inteleg de ce sa incep sa traiesc virtual cand nu am suficient timp sa ma bucur de viata reala.
- nu inteleg cam cum as putea sa folosesc acel cont.
- nu inteleg de ce primesc zilnic de la facebook emailuri cu "nu-stiu-cine" vrea sa imi fie prieten dar eu nu ii cunosc pe acesti "nimeni"
- nu inteleg de ce sa ma bag pe facebook cat timp facebook iti citeste dupa bunul sau plac emailurile si poate si calculatorul.
- nu inteleg de ce cineva sa castige de pe urma mea o gramada de bani fara ca eu sa castig nimic!
Ar mai fi multe de spus dar acestea sunt doar pareri personale.
nu este vorba de a trai virtual, si eu sunt in criza de timp, Cartea fetzelor mi se pare o extensie a mijloacelor de expresie/comunicare pe care deja le folosim curent: email, mobil, blog, pagina de Web ...
Publicitatea platita pe FB e OK pana la un moment dat, dar daca o opresti ce se intampla? Cred mult mai mult in promovarea organica in care omul te recomanda singur altora. La fel cum criza nu a fost dramatica pentru toti, asa si din potentialul rau al Facebook se pot face bani. Trebuie doar sa gandesti in mai multe directii.
Imi place o vorba auzita nu stiu unde: "Cand esti pe val ii privesti pe toti in ceafa, dar cand mergi impotriva lui ii vezi pe toti la fata."
Poate cineva sa imi sugereze cum sa procedez ?
3 saptamani inainte sa il accesati. Asa am reusit si
eu acum catva timp
In schimb la noi, la bizoni (sau giboni, dupa caz), chiar si atunci cand serviciile intra cu bocancii in intimitatea unora fara mandat sau fara un motiv legal, sunt multi care zic: si ce, daca nu ai nimic de ascuns, de ce te feresti?
poate ii intereseaza ce carte citeste ana blandiana, sau marcel iures, sau radu beligan - ca sa se dea mare ca "ah, si io am citit-o !!!" - dar asocierea cu vedetele e boala lunga de cand lumea ... asta e 'normal'pentru mine...
mi se pare insa anormal sa vada toata lumea pozele mele sau ale familiei mele; toata lumea = prietenul prietenului prietenului meu, cu care oricum nu m-am vazut niciodata 'live'- si nici nu ma voi vedea in aceasta viata ;)
plus că nu te obligă absolut nimeni să accepți în listă oameni necunoscuți. deci nu "are treabă lumea", decât dacă ăsta e modul în care îți setezi contul.
social media nu se adresează tuturor. așa cum multor oameni nu le place să vorbească la telefon, tot așa altora le place să posteze pe facebook. eu prefer, decât să dau 4 telefoane celor 4 prieteni cu care vreau să mă văd diseară la bere, să postez pe facebook: cutare, cutărică, cutărescu și cutărici, ne vedem diseară la ora cutare în locul cutare. ce-i așa mare scofală?
Exista o multime de alte metode prin care iti poti anunta/invita prietenii, fara a fi nevoie sa iti faci cont si sa oferi datele personale unui site care are o multime de probleme de securitate. De aceea a ajuns Facebook sa aiba atatia utilizatori, din cauza ignorantei unora ca voi.
dacă ai ceva creier, nu pui pe net niciun fel de date a căror aflare să te pună în pericol cu ceva. că facebook nu-și cere nici cod numeric personal, nici pin-uri și nici date bancare.
De cand a aparut mirc-ul, mi-am dat seama de ce puscariasii obisnuiti inebunesc la "izolator" iar altii acolose simt cel mai bine...caci majoritatea are nevoie de altii ca sa para ceva in ochii lor...de aia cam stiu care jumatate e pe face-book si care nu e...desi lucrurirle sunt nuantate si nu depinde de inteligenta acest lucru ci de foarte multe lucruri.
Orcum, sfatul meu este sa va intalniti prieteni pe viu , nu pe net !
http://mihvoi.blogspot.com/2011/04/de-ce-am-renuntat-la-facebook.html
nu te supara pe mine draga mihvoi, nu e personal, dar crede-ma ca asta este noua boala psihica a zilelor pe care le traim ;-)
doresc curaj tuturor celor care vor sa scape de aceasta boala (o puteti compara cu fumatul ;-)
nu de bigbrother trebuie sa scapati ci de voi insiva... si chestia asta e dura rau...
A, şi un motiv pentru scăderea numărului de useri este şi faptul că mulţi utilizatori aveau conturi multiple (pentru jocuri) şi mai nou se face o verificare suplimentară cu număr de telefon în cazurile suspecte.
PENTRU CA NU AU CUM.
Dar asta depinde de utilizator. La fel si cu alcoolul, tigarile, drogurile. Sunt acolo si te pot distruge. Dar nu e nevoie sa te apuci de ele. Tot asa cum cu alcoolul si tutunul totul poate fi ok daca NU EXAGEREZI.
De exemplu ma folosesc de FB ca sa tin legatura cu prieteni care sunt plecati in alte tari. Cum ar fi sa vorbesc la telefon cu fiecare sau sa luam avioane in disperare ca sa ne vedem?
Ca si multe alte lucruri in viata, nimeni nu obliga pe nimeni sa se inscrie nicaieri, sa cumpere nimic. Daca faci asta, ar fi bine sa ti-o asumi. Si sa stii dinainte ce faci.
Si treaba cu pozele "incomode" ... pai asta e cu ipocrizia. E ca si cum numai cei "vizibili" gresesc. Si cei fara poze incomode sunt perfecti. Sau cei fara cont de FB sunt perfecti?! Ha! Cu totii gresim si de aceea scandalurile care tin de intimitatea cuiva ma lasa rece la TV. Ce ma intereseaza ca un ministru isi insala nevasta? Daca isi face treaba si e eficient in postul lui nu are decat sa aiba 7 amante.
Dar asta tine de barfa.
- este o foarte buna metoda de a tine legatura cu prietenii/amicii
- ai ocazia de a regasii, de cele mai multe ori intamplator, presoane pe care le cunosti, dar pe care nu le-ai mai vazut de mult, iar mie chiar imi face placere asta.
- ai ocazia de a afla noutati legate de evenimente din aria ta de interes.
Nu vad de ce ar trebui sa se faca o isterie pe tema "facebook" la fel cum nu vad de ce ar trebui sa fie atatea pareri "anti"
Consider ca este ceva util, atata timp cat esti interesat de ceea ce stie sa faca facebook si mai cred ca tine doar de inteligenta ta sa faci diferenta intre viata reala si cea virtuala.
Ce apreciez la facebook, spre deosebire de alte site-uri, este o respectare destul de buna a intimatatii (in ideea in care poti seta sa nu fi "abordat" de orice persoana), ca nu exagereaza in reclame, ca are cateva aplicatii draugte (desi nu mai folosesc niciuna in acest moment, le-am folosit odata)
speram sa ma pot legitima la politie sau la punctele de frontiera cu profilul meu de Facebook.
Acum nu se mai poate.Ce păcat!
Dar putem fi prieteni pe: AIM, Blinklist, Blogger, Blogmarks, Delicious, Design Bump, Design Float, Digg, Diglog, Diigo, Dzone, Fark, Favorites, Feedburner, Flickr, Friendfeed, Gmail, Google, HI5, iGoogle, LastFM, LinkedIn, YMail, Mister Wong, Mixx, MSN, Myspace, Netvibes, Netvous, Newsvine, Orkut, Picasa, Propeller, Reddit, Shout Wire, Simpy, Spurl, Stumbleupon, Swik, Technorati, Twitter, Wordpress, Yahoo, Yahoo Buzz, Deviantart, Devmarks, Drupal, Friendster, Gtalk, Izeby, Joomla, Meneame, PF Buzz, Script and Style, Skype, Soundcloud, Tipped, Tumblr, Vimeo, Wikimedia, Wykop, Xing, Yellow Pages, Yelp, YouTube, ... și Ziki.
nu credeti tot da nici sa nu va ganditi ca totu-i aberatie...
eu v-as zice sa va stergeti conturile
ps. a trecut un an de cand l am sters (delete) si inca imi apare pagina de facebook pe yatedo....
Nu va ganditi ca nici e-mail-ul nu e privat? Un angajat Google (gmail) sau Yahoo ar putea sa vada pozele cu tine dezbracat / dezbracata trimise nush carui prieten. Si totusi o faci...
La fel de bine trimiti conturi bancare sau parole sau alte informatii d-astea "sensibile" cum le numiti.
Ce reuseste Facebook sa faca pentru prima data?! A aparut intr-un moment in care parca nu mai era loc de inca un jucator, i-a depasit pe toti la un loc si a dat un trend.
Dar cum e normal trebuie sa te duca si capul sa il folosesti. Romanului trebuie sa ii faca cineva instructaj. Daca Hotnews zice sus, voi toti ca niste oi sariti "wow ce cool", daca zice jos, repede si voi sunteti inteligenti si aprobati.
Sunteti penibili!
in aceeasi companie si imediat am aruncat toate tricourile care le aveam de la ei. Nu am cont pe FB.
Am avut de-a face cu voi in trecut insa stiu pe viitor sa nu va mai vad asa "bine"... sunteti si voi tot romani.
Oamenii nu inteleg ca FB este o unealta. Poti sa o folosesti sau nu. Bine sau prost. Te poti omori si cu o lingura daca incerci dar asta nu inseamna ca lingura este periculoasa.
La fel cum FB este malefic atunci si mailurile si telefoanele si cartile de credit si pasapoartele si buletinele sunt malefice. Ne fac rau. hahahahahah
Vorba cuiva: cui nu-i convine, hai, sus inapoi in copac.
Sint reclame pe site? Da. Si ce daca? Vi se par agresive? VI se "latesc" pe tot ecranul cind va e lumea mai draga? NU.
Oricine va poate vedea albumele foto si datele personale? Ati citit pe site de masurile pe care le puteti lua pentru protejarea acestora? Nu. Atunci de ce va plingeti?
Facebook este doar UNUL din multele elemente de comunicare!! Daca mergeti pe ideea ca cineva va urmareste non-stop prin ceea ce faceti acolo, mergeti in continuare pe aceeasi varianta pentru: telefonie (fixa sau mobila) - vi se asculta convorbirile!!! sau messenger - vi se copiaza mesajele!!!
Stupid!
PS In Spania, Facebook este utilizat foarte mult de mass media si toate companiile puternice . O forma puternica de manipulare in masa a societatii tinere. Hm!