​Grupul de hackeri care-si spune LulzSec sustine ca a atacat site-ul public al agentiei americane CIA care a fost inaccesibil cateva ore ca urmare a acestui inccident, noteaza BBC. LulzSec, grup care in ultima luna a atacat mai multe site-uri cunoscute, a postat pe Twitter un mesaj in care sustine ca site-ul cia.gov a fost atacat, insa informatia nu a fost confirmata oficial. Site-ul a fost inaccesibil in cateva perioade ale zilei de miercuri.

Grupul care-si spune LulzSec a "pus la pamant" in ultima luna site-uri ale unor companii precum Sony si Nintendo, site-urile unor publicatii, altele care gazduiau continut porno si cel mai recent, site-ul Senatului SUA.

Despre grupul care-si spune LulzSec se stiu extrem de putine lucruri, iar alaturi de grupul Anonymous constituie o noua categorie de "hackeri activisti", asa-numitii "hacktivists" care organizeaza atacuri informatice asupra unor companii si organisme care, spun ei, au o atitudine incorecta fata de utilizatorul de rand.

LulzSec a postat pe Twitter un mesaj in care spun ca dupa un atac informatic site-ul public al CIA nu mai merge, insa in prezent este functional. Un reprezentant al CIA spune ca investigheaza cele intamplate, insa nu a confirmat nimic.

BBC noteaza ca site-ul CIA nu a putut fi accesat in cateva scurte perioade ale zilei de miercuri, insa nu e clar daca atacul e de vina sau daca pur si simplu au intrat pe site prea multi curiosi dornici sa verifice cele sustinute de LulzSec.