​Un joc video in care subiectul este o invazie americano-chineza a Tadjikistanului a infuriat politicienii din micul stat aflat in centrul Asiei, noteaza AFP, citand un parlamentar din capitala Dushanbe. In jocul Operation Flashpoint - Red River lansat in aprilie in Europa, americanii si chinezii invadeaza Tadjikistanul in 2013 pentru a-i impiedica pe islamisti sa ia puterea.

Davlatali Davlatzoda, parlamenmtar al Partidului Popular Democrat aflat la putere in Tadjikistan spune ca jocul este rodul unei fantezii bolnave si ca este foarte dureros sa vezi cum in joc sunt distruse orase din tara ca parte a unei fictive invazii americano - chineza.

In jocul lansat acum doua luni in Europa, actiunea se petrece in Afghanistan iar apoi armatele americane si chineze trec si in Tadjikistan pentru a-i impiedica pe islamisti sa ia puterea in 2013, an in care se vor tine alegeri si in realitate.

Acum doua decenii un razboi intre cei aflati la putere si combatantii islamisti a facut 150.000 de morti, astfel ca subiectul este foarte sensibil.

Parlamentarul citat cere ca jocul sa fie interzis.