Olanda e pe cale sa aprobe o lege care sa garanteze neutralitatea internetului mobil
Sunt toate sansele ca legea sa primeasca OK-ul legislativului olandez, astfel ca operatorii de telefonie mobila nu vor putea trata preferential diferite tipuri de continut si nu le vor putea taxa diferit. Mai ales in SUA s-a discutat mult despre pericolul unui "internet cu doua viteze" in care, spre exemplu, paginile unor companii care platesc sa se incarce mai repede in comparatie cu site-urile care nu contribuie cu nimic.
Furnizorii de servicii de telefonie mobila sustin existenta unei tratari diferentiate si spun ca daca toate tipurile de continut sunt tratate la fel, nu vor mai putea garanta calitatea conexiunii.
In Europa cei mai mari furnizori de internet sunt companii telecom precum Deutsche Telekom, France Telecom sau Telefonica, giganti care au mare putere in gestionarea retelelor proprii si pot rationaliza traficul, astfel incat anumite site-uri ale concurentei sa se incarce mai greu.
Exista un conflict latent intre marii operatori telecom si companii care ofera servicii gratuite cum ar fi Facebook, Google si Skype. Operatorii telecom spun ca aceste servicii incarca mult retelele, generand volum urias de tarfic, ceea ce inseamna ca trebuie facute noi investitii.
CE spunea in aprilie ca deschide o ancheta pentru a vedea daca principiul neutralitatii internetului este respectat si mentiona un sandaj care a identificat cazuri de blocare si taxare suplimentara in cazul serviciilor de telefonie prin internet (VoIP) din partea unor operatori de telefonie mobila din Austria, Germania, Italia, Olanda, Portugalia si Romania. Totusi, sunt voci in piata care spun ca CE are o atitudine de asteptare si nu a fost transanta pe subiect.

Șansa ratată a PNL și perpetuarea dezastrului urbanistic din București
Soarta Măsurii 3 pentru finanțarea IMM-urilor a devenit incertă / Ministrul economiei nu vrea să spună ce se întâmplă cu proiectele depuse de firme
Irina Alexe, o fostă polițistă, pensionată la 42 de ani, a fost numită, până la urmă, secretar de stat în Ministerul de Interne
Moștenirea Gabrielei Firea pentru Nicușor Dan: Primăria Capitalei mai are de plătit circa 165 de milioane de lei pentru autobuzele Otokar cumpărate în 2018
Câți români și-au suspendat ratele și ce soluții s-au găsit pentru cei care gâfâiau la plata ratelor înainte de pandemie Vezi ce spun reprezentanții principalelor bănci
la straini institutiile statului chiar functioneaza.
http://arstechnica.com/tech-policy/news/2011/05/telco-missteps-overreach-lead-to-dutch-net-neutrality.ars
Sunt atat de rupti de contextul intern dar si de trend-ul international sau european incat sila apare instantaneu.
In mod cert Olanda este pe alta planeta decat Romania.Si nu ma refer aici la bani ci la bazele unei societati normale.
Partea buna este ca am reusit sa raman roman dar sa ma tratez de scarba de sila de care vorbeam dupa ce am parasit cu catel,cu pucel tara,dupa ce am lichidat efectiv tot ce aveam acolo.
N-o fi suferind prea tare Romania dupa noi dar,culmea,dupa o perioada de tranzitie de la mentalitatile si obiceiurile noastre spre ale altora,nici noua nu ne mai este asa de greu.Dragostea la distanta de tara functioneaza.mai ales ca avem avantajul net-ului.Ajunge sa citesti cateva stiri banale din Ro si te feliciti in fiecare zi ca ai plecat de acolo!