Samsung extinde numarul de tari in care lanseaza laptop-ul cu panou solar pe capac
Modelul NC215S are ecran de 10,1 inch, cantareste 1,3 kg si dispune de procesor Intel Atom N570 (1.66 GHz) dual core. Notebook-ul are 1 GB RAM si poate fi achizitionat in versiunile cu 250 GB de stocare si 320 GB.
Partea speciala este ca modelul, prezentat in luna mai in cateva tari africane, are un panou solar pe capac care ii sporeste autonomia cu cate o ora pentru fiecare doua ore de expunere la soare in conditii ideale. Laptopul va fi lansat si in SUA si Rusia, pretul fiind de circa 400 de dolari in America.

Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”
INTERVIU Un an de la primul caz de COVID-19 în România / De ce a scăzut drastic numărul îmbolnăvirilor în ultimele 2-3 luni și ce ne așteaptă: Al treilea val nu va fi de intensitatea celui de-al doilea / Testele rapide ar trebui distribuite gratuit medicilor de familie, am ști clar numărul real de cazuri
asta daca vezi ceva pe ecranul ala aflat in lumina puternica....v-ati uitat vreodata la un display in soare?
Cum sta userul, asta e alta problema :-)
Se stie ca un leptop ,afara,la lumina zilei, nu ofera o imagine foarte buna . Defapt nu se vede mai deloc,lumina soarelui fiind mult mai puternica .
...Bineinteles ca nu o sa stai cu leptopul in soare, pentru ca oricum ecranul trebuie sa-l tii vertical deci nu prea poti sa incarci decat la asfintit si la rasarit, sau doar daca stai culcat pe spate si sa-l tii in aer.
Hai sa fim realisti, leptopu asta se va incarca atunci cand nu-l vei folosi ; i-l lasi la soare cand te duci sa faci alte treburi si te intorci in coliba la umbra sa lucrezi.
2- termenul de celula solara inradacinat in mai multe limbi de circulatie este cam impropriu. De fapt NU e obligatoriu sa tii celula in soare, ci de fapt la o sursa de lumina (cu cit mai puternica cu atit mai eficienta).
Postez doua intrebari pentru cei care nu inteleg care e tendinta (fie din prostie sau din lipsa constientizarii unor ratiuni practice):
- Nu vi se pare normal ca o asemenea tehnologie sa faca parte din cotidian??
- V-ati imaginat vreodata cum ar fi sa aveti un mini-panou solar incorporat in carcasa telefonului? :)