Grupul de hackeri "Lulz Security", cel care a declansat atacurile impotriva Sony si CIA, a revendicat miercuri un atac care a scos din functiune doua site-uri ale guvernului brazilian, la doua zile dupa arestarea unui prezumtiv membru al gruparii, la Londra, relateaza AFP.

"Lulz Security" (LulzSec) a asigurat, printr-o serie de mesaje difuzate pe Twitter, ca reusit sa scoata din functiune site-urile presedintiei (www.presidencia.gov.br) si guvernului (www.brasil.gov.br), cele doua nefiind functionale nici la ora difuzarii acestei stiri.

"Unitatea noastra braziliana face progrese. Felicitari", se poate citi intr-unul dintre aceste mesaje.

Lulz Security a revendicat in 17 iunie un atac impotriva site-urilor "PBS, Sony, Fox, site-uri porno, FBI, CIA, guvernul american". Supraincarcat de cereri, site-ul public al CIA, cia.gov, a fost scos din functiune doua ore, saptamana trecuta.

Un tanar de 19 ani, banuit ca ar face parte din aceasta grupare, a fost arestat luni in apropiere de Londra, in cadrul unei operatiuni comune FBI - Scotland Yard. O sursa din politie a descris aceasta arestare ca fiind "semnificativa".

LulzSec a negat insa ca tanarul ar face parte din grupul de hackeri.