Autoritatile israeliene i-au trimis o scrisoare lui Steve Jobs, rugandu-l sa faca ceva pentru ca o aplicatie numita The Third Intifada (A treia Intifada) sa fie scoasa de pe App Store. Israelul sustine ca aplicatia incurajeaza protestele contra statului si ii ajuta pe arabi sa afle stiri despre proteste. O pagina creata pe Facebook de aceeasi organizatie a fost eliminata tot la cererea israelienilor recent, scrie CNN.

Israelienii spun ca au aflat ca Apple a aprobat o aplicatie numita A treia Intifada care promoveaza continut anti-israelian si anti-sionist. Yuli Edelstein, ministru insarcinat cu afacerile diasporei, spune ca si numele aplicatiei indeamna la proteste violente contra statului Israel, El spune ca aplicatia ii ajuta pe inamicii Israelului sa fie la curent cu protestele si sa faca schimb de articole si poze pe aceeasi tema.

Ministrul mai spune ca aplicatia are capacitatea sa uneasca multi oameni pentru un obiectiv care in final se poate dovedi dezastruos si solicita Apple sa scoata aceasta aplicatie pentru a dovedi si pe mai departe ca este o companie care sustine progresul si inovatia.

Israelul a cerut recent (cu succes) Facebook sa dezactiveze o pagina realizata de aceeasi organizatie si spera ca va avea succes si cu Apple. Aplicatia de pe AppStore este in araba, contine si un calendar al viitoarelor proteste si o serie de cantece nationaliste palestiniene.