Hackerii de la LulzSec au anuntat sambata seara ca isi inceteaza activitatile, revendicand o campanie de 50 de zile care a scos la lumina zilei vulnerabilitatile sistemelor mai multor organisme guvernamentale si private, inclusiv CIA si politia britanica, relateaza AFP.

Acest mesaj de incetare a activitatii, anuntat pe contul de Twitter al hackerilor, a fost postat la mai putin de o saptamana de la arestarea, in Marea Britanie, a unui tanar hacker de 19 ani prezentat de politia britanica drept membru al LulzSec. Grupul a negat ca tanarul face parte din echipa sa.

"Suntem Lulz Security si acesta este ultimul nostru mesaj", a anuntat grupul sambata seara, lansand un apel la internauti sa ii continue munca "AntiSec" ("anti-securitara").

"In ultimele 50 de zile am perturbat si am adus la lumina zilei societati, guverne, adeseori populatia generala (...), doar pentru ca puteam sa o facem", a precizat grupul, evocand o "excitatie pura, neintrerupta, haotica, amuzamentul si anarhia".

Vineri, grupul a publicat sute de documente obtinute de un site de internet al politiei din Arizona, un atac menit s protesteze impotriva legislatiei de imigratie a acestui stat din sud-vestul Statelor Unite.

La acel moment, LulzSec sustinea ca vrea sa "publice in fiecare saptamana mai multe documente confidentiale si informatii personale stanjenitoare pentru personal militar si politienesc".

Sambata seara, "sase membri ai echipei" LulzSec, autorii mesajului de adio, au explicat ca "nu sunt legati de aceasta identitate de o maniera permanenta".

"In spatele mastii, in spatele nebuniei si a dezordinii, noi credem cu adevarat in miscarea AntiSec, credem atat de mult incat am reinsufletit-o, dezamagindu-i pe cei care cautau un 'lulz' mai anarhic. Speram, de dorim, ne rugam chiar ca miscarea sa se manifeste intr-o revolutie care sa poata continua fara noi", conchid ei.

Saptamana trecuta, acest grup, care a devenit celebru dupa atacurile impotriva site-urilor de jocuri video Sony si Nintendo, a revendicat atacuri impotriva "PBS, Fox, site-uri porno, FBI, CIA, a guvernului american".