​NewsCorp a reusit pana la urma sa gaseasca un cumparator pentru MySpace, retea de socializare care acum cativa ani era cea mai importanta din lume, insa in prezent este in mari dificultati. Compania Specific Media va plati 35 milioane dolari pentru MySpace care acum cativa ani avea 300 de milioane de utilizatori si valora peste 12 miliarde dolari. O parte din bani sunt pusi de Justin Timberlake care va avea propriul birou la MySpace.

MySpace a fost fondata in 2003 in Santa Monica, statul California, iar in 2005 a fost cumparata pentru 580 milioane dolari de NewsCorp, celebrul grup media al lui Rupert Murdoch. In 2007 reteaua de socializare era clar cea mai mare cu 300 milioane de utilizatori si valora peste 12 miliarde dolari.

O parte din bani sunt pusi de cantarestul Justin Timberlake care va avea propriul birou la MySpace, chiar daca nu va veni acolo zi de zi.

Apoi, Facebook si-a inceput cresterea, iar MySpace a fost zdrobita si nu a mai fost considerata interesanta nici de advertiseri, astfel ca a intrat in declin si nu a mai putut obtine bani suficienti.

In aprilie 2010 au fost concediati 30% din angajati, la inceput de an s-a renuntat la inca jumatate si e de asteptat ca din cei 500 de acum sa mai ramana cam 250.

Murdoch spunea acum cativa ani ca MySpace va ajunge la afaceri anuale de un miliard de dolari, insa nu a atins niciodata acel nivel. Anul acesta estimarile arata valori de cinci ori mai mici.

NewsCorp a anuntat anul acesta ca vinde MySpace si se pare ca astepta sa obtina 100 milioane dolari, insa a ajuns sa vanda reteaua pe o suma de trei ori mai mica.