Procesatorul de plati electronice GeCad ePaymant cumparat anul trecut de grupul sud-african Naspers face rebranding, se va numi PayU si isi va lansa solutiile integrate de plati electronice in peste zece tari europene, prima dintre ele fiind Ungaria, a spus Daniel Nicolescu, seful companiei. Procesul de rebranding in Romania va dura cateva luni, iar compania isi va dubla efectivele pe piata loacala, de la 35 de oameni in prezent, la 80 de oameni.

Grupul media Naspers din Africa de Sud a cumparat ePaymant anul trecut prin divizia Allegro si va extinde la nivel european solutia de comert online dezvoltata de compania romaneasca. In cateva saptamani solutia va fi implementata in Ungaria unde exista deja un birou cu opt - zece oameni. Tot ca urmare a tranzactiei, ePaymant se va rebrandui in PayU care este un integrator de plati online lansat in 2005 de Naspers, integrator care dispune de birouri in Polonia, Cehia, Ungaria si Romania.

Compania isi va dubla numarul de angajati in tara de la circa 40 in prezent, la 80 si va investi doua milioane pentru implementarea primelor solutii tehnice. Practic, grupul Naspers isi va extinde operatiunile de plati online in Europa folosind solutii tehnice ale ePayment, iar anul acesta vor fi introduse in trei tari, iar la anul in peste sapte tari, in special din Europa centrala si de est.

Estimarile arata ca piata de comert electronic va atinge anul acesta 350 milioane euro la noi, iar ca si comparatie, in Ungaria piata va fi de peste 600 milioane euro, chiar daca populatia este de doua ori mai mica in tara vecina. In Cehia, piata trece de 1,3 miliarde euro, iar in Polonia e de patru miliarde euro. Cifrele nu includ tranzactiile din turism si nici plata utilitatilor online.

Estimarile ePayment arata ca in acest an va procesa in tara 2,4 milioane de tranzactii in valoare de peste 160 milioane euro, crestere de 30% fata de anul trecut. Gecad ePayment s-a infiintat in 2004 si a procesat pana acum peste cinci milioane de tranzactii in valoare de peste 350 milioane euro.