Un consortiu care include Apple, Microsoft si Sony a cumparat brevete de 4,5 miliarde dolari de la compania Nortel
Nortel a dat faliment in 2009 si pana in prezent vanduse active de peste 3,2 miliarde dolari, iar patentele vandute acum sunt ultimele active valoroase ale companiei.
Un consortiu care cuprinde companii precum Microsoft, Sony, Apple si Ericsson a cumparat 6.000 de brevete Nortel legate de aproape orice segment telecom de la tehnologii 4G, WiFi, retelistica si procesoare.
Initial se credea ca peste aceste patente se va obtine o suma intre unu si doua miliarde dolari, insa rezultatul a fost net superior. Totusi, marele perdant este Google care se arata dispuse sa dea 900 milioane de dolari pentru brevete si explica in aprilie ca vrea sa cumpere cat mai multe patente fiindca este o companie tanara, iar concurentii sai au o istorie mult mai lunga si implicit detin mai multe brevete.

EXCLUSIV Câți bani pentru investiții au primit în ultimii 10 ani spitalele-vedetă ale pandemiei. Care a fost cel mai "răsfățat" spital din prima linie
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
Un exemplu relevant sunt baietii care au dat in judecata Nokia si pentru multa vreme, 1$ din pretul oricarui telefon Nokia se ducea catre acesti patent trolls.
Microsoft, Apple, Google se mai ciondanesc intre ei, se dau reciproc in judecata, dar ajung repede la intelegeri pentru ca obiectivul lor e sa scoata software, nu sa faca bani din patente.
Good move guys!