Un consortiu din care fac parte companii precum Microsoft, Apple, Sony si RIM a cumparat peste 6.000 de brevete de la compania falimentara Nortel Networks, scrie AFP. Suma paltita pentru aceste brevete este fara precedent, 4,5 miliarde dolari, iar marele perdant este Google care avea nevoie de brevete si era dispusa sa dea aproape un miliard de dolari pentru ele.

Nortel a dat faliment in 2009 si pana in prezent vanduse active de peste 3,2 miliarde dolari, iar patentele vandute acum sunt ultimele active valoroase ale companiei.

Un consortiu care cuprinde companii precum Microsoft, Sony, Apple si Ericsson a cumparat 6.000 de brevete Nortel legate de aproape orice segment telecom de la tehnologii 4G, WiFi, retelistica si procesoare.

Initial se credea ca peste aceste patente se va obtine o suma intre unu si doua miliarde dolari, insa rezultatul a fost net superior. Totusi, marele perdant este Google care se arata dispuse sa dea 900 milioane de dolari pentru brevete si explica in aprilie ca vrea sa cumpere cat mai multe patente fiindca este o companie tanara, iar concurentii sai au o istorie mult mai lunga si implicit detin mai multe brevete.