Facebook tine miercuri un eveniment de presa in care a promis un anunt foarte important, iar de cateva zile in industrie au aparut diverse scenarii care incearca sa ghiceasca despre ce va fi vorba. Cel mai interesant scenariu tine de un amplu parteneriat cu Skype care sa permita efectuarea de chat video direct din Facebook, arata un material al Channel 4 News. Zvonul a aparut prima oara acum cateva zile pe TechCrunch si nu ar fi imposibil sa devina realitate mai ales ca Skype si Facebook colaboreaza de ceva timp.

Facebook a convocat presa pentru un eveniment la Seatle, pe 6 iulie, iar Mark Zuckerberg a promis ca va anunta ceva "grozav". Cel mai interesant scenariu tine de anuntarea unui parteneriat cu Skype care sa permita utilizatorilor Facebooks a faca chat video intre ei prin interfata retelei.

Saptamana trecuta Google a anuntat lansarea retelei sociale Google+ care a venit si cu posibilitatea de a face chat video intre useri, lucru ce are potentialul de a atrage multi utilizatori care nu gasesc la Facebook aceasta functionalitate.

E prea devreme sa stim daca Google+ este in masura ca "fure" masiv din utilizatorii Facebook, insa multe cronici ale celor care au testat aplicatia Google au dat verdicte pozitive. In plus, un parteneriat cu Skype nu este imposibil, mai ales ca aceasta companie a fost recent cumparata de Microsoft care detine actiuni la Facebook.

Alte scenarii despre mult-asteptatul anunt se refera la prezentarea unei aplicatii creata de Facebook special pentru iPad dar si la implementarea in reteaua sociala a unor aplicatii de streaming pentru continut media.