Statul chinez este foarte interesat sa cumpere actiuni in valoare de peste un miliard de dolari la Facebook, a scris recent publicatia Business Insider, citand trei surse apropiate discutiilor. Se pare ca autoritatile chineze incearca prin intermediul unor fonduri de investitii, dar si prin Citibank, sa stranga un pachet semnificativ de actiuni de la fosti angajati ai Facebook, dar informatiile nu au fost confirmate oficial.

China ar vrea, spun sursele citate, sa detina actiuni in valoare de 1,2 miliarde dolari la Facebook insa suma nu este chiar atat de mare, tinand cont ca Facebook valoreaza intre 50 si 100 miliarde dolari, conform diverselor estimari din piata.

China incearca sa stranga un pachet substantial de actiuni si in acest scop este in discutii cu un fiond de investitii ce cumpara actiuni de la fosti angajati. Publicatia tine sa precizeze insa ca si daca statul chinez va deveni actionar la Facebook, utilizatorii nu ar trebui sa se teama ca asiaticii vor avea acces la informatiile postate in retea fiindca actionarii nu au acces la informatiile confidentiale.

Mark Zuckerberg a vizitat China in decembrie anul trecut si e posibil sa mearga din nou in toamna, semn ca aceasta piata cu peste 450 de milioane de utilizatori de internet conteaza mult pentru el. Totusi, Facebook este supusa in China cenzurii extrem de severe a autoritatilor care considera retelele sociale ca mijloc extrem de daunator prin care agitatorii pot pune la cale revolte.