Facebook a anuntat, miercuri seara, un parteneriat cu Skype care va permite efectuarea de video chat direct din Facebook, relateaza Reuters. Acordul, care reprezinta un nou pas in colaborarea cu Microsoft Corp, companie aflata in proces de achizitionare a Skype pentru 8,5 miliarde dolari, a fost facut public de catre directorul executiv Facebook, Mark Zuckerberg la sediul companiei din Palo Alto, California. Anuntul colaborarii a fost facut in contextul in care Google a lansat, saptamana trecuta, o noua retea sociala, Google+, prin care se pot efectua deja transmisiuni video.

Tony Bates (Skype) si Mark ZuckerbergFoto: Reuters

Zuckerberg a anuntat ca Facebook are, in prezent, 750 milioane utilizatori, iar introducerea noului serviciu ar putea insemna un pas mare pentru Skype, care are in prezent aproximativ 145 milioane de utilizatori frecventi. De asemenea, Zuckenberg a anuntat ca va oferi utilizatorilor Facebook si un nou serviciu de group-chat.

"Credem ca este avantajos, pentru ca vom folosi cele mai bune tehnologii pentru a efectua apeluri video cu cea mai buna infrastructura sociala care exista", a spus Zuckerberg.