Un nou partid nascut in Elvetia - Anti-PowerPoint Party, care se defineste ca "o miscare internationala", urmareste interzicerea software-ului, motivand ca acesta este "ca o boala" care costa tara miliarde de dolari, iar oamenii trebuie sa vorbeasca despre subiectele de interes, nu sa faca prezentari, potrivit Huffington Post.

Sigla Partidului Anti-PowerPoint din ElvetiaFoto: Captura http://www.anti-powerpoint-party.com/

Anti-PowerPoint Party sustine ca economia Elvetiei pierde 2,5 miliarde de dolari prin folosirea prezentarilor. Fondatorii isi bazeaza calculul pe date neverificate legate de numarul de angajati care participa la prezentari in fiecare saptamana si pe presupunerea ca acestea nu au nicio valoare pentru 85% dintre particiapnti, ducand la pierderi din cazua orelor neproductive de munca.

In discursul postat pe site-ul partidului Anti-PowerPoint, fondatorul Matthias Poehm, care se prezinta ca instructor de vorbit in public, sustine ca oricine se poate inscrie pe gratis, insa ar trebui sa cumpere cartea sa, "The PowerPoint Fallacy". El recunoaste ca acesta este o platforma prin care sa vanda cartea, insa "nu se sfarseste aici".

"Se va ridica problema in cazul tuturor oamenilor care inca nu stiu ca exista o alternativa la PPT si cu aceasta alternativa vei putea obtine de 3 pana la 5 ori mai mult efect si entuziasm din partea audientei. Vrem ca elevii sa nu mai fie pedepsiti cu note mici daca nu folosesc PowerPoint," mai spune el.

Oricine poate solicita un referndum in Elvetia, pe aproape orice problema, atat timp cat strange 100.000 de semnaturi. Anti-PowerPoint Party este deocamdata departe de aceasta realizare, avand doar 254 de membri.