​Amazon va lansa prima sa tableta cel tarziu in octombrie, terminalul urmand sa aiba ecran de 9 inch si sa ruleze sistemul de operare Android, sustin surse citate de cotidianul Wall Street Jourrnal. Aceleasi surse adauga ca Amazon mai pregateste doua noi versiuni ale e-reader-ului Kindle, una dintre ele cu ecran tactil. Marea dificultate va tine insa de pozitionarea tabletei asa incat sa nu fie afectate grav vanzarile Kindle.

Despre tableta Amazon se vorbeste de peste un an, insa se pare ca lansarea este mai aproape ca niciodata, la maxim trei luni distanta. Sursele spun ca tableta va avea ecran de 9 inch, va rula Android, insa nu va dispune de camera foto/video. E foarte posibil ca in 2012 sa fie lansata o noua tableta.

Sursele citate de WSJ adauga ca retalier-ul online pregateste doua noi versiuni de Kindle: una mai ieftina, iar alta cu ecran tactil. Marea provocare va fi ca lansarea tabletei sa nu afecteze prea tare vanzarile Kindle, dat fiind ca e posibil ca multi potentiali cumparatori de Kindle ar putea decide sa cumpere direct tableta fiindca are mai multe functionalitati.

Daca tableta Amazon poate fi un concurent serios pentru iPad ramane de vazut, insa cert e ca retailer-ul online e mult mai bine pozitionat decat alte companii sa intre in concurenta cu Apple.