​Un judecator al International Trade Commissio din SUA a dat o decizie preliminara conform careia HTC a incalcat doua brevete de inventie ale Apple, hotararea finala urmand a fi data pe 6 decembrie de o comisie speciala, noteaza The Telegraph. Apple a dat in judecata HTC si alti producatori de terminale ce ruleaza Android, iar daca deciziile vor fi favorabile companiei lui Jobs, importul anumitor produse ar putea fi blocat in SUA si Apple ar primi despagubiri.

Un judecator al International Trade Commission a decis ca HTC incalca doua brevete pe care Apple le detine din 1994, respectiv 1996. Apple a sustinut ca HTC a incalcat zece brevete, iar decizia finala va fi data de o comisie de judecatori ai ITC pe 6 decembrie.

Compania taiwaneza HTC spune ca va face apel, neaga ca ar fi incalcat vreun patent si adauga ca are un caz solid si sanse reale de reusita la decizia de peste patru luni.

Apple a declansat o ofensiva impotriva unor producatori de telefoane cu Android si a acuzat si Samsung ca ar fi incalcat brevete de inventie. Apple a spus in repetate randuri ca rivalii ar trebui sa dezvolte propriile tehnologii, nu sa le fure pe cele create de Apple.

HTC a fost acuzata si de Microsoft ca ar fi incalcat o serie de brevete si, desi nu sunt informatii oficiale, se pare ca plateste catre compania condusa de Steve Ballmer despagubiri de 5 dolari pentru fiecare smartphone vandut.

Marea miza in astfel de cazuri tine de faptul ca ITC are puterea de a bloca vanzarea in SUA a unor terminale care incalca anumite brevete de inventie.