Pe Twitter s-a depasit numarul de 200 de milioane de conturi, reteaua de socializare fiind locul de unde se trimit zilnic 200 de milioane de mesaje de peste 140 de caractere, scrie Mashable. Twitter s-a infiintat acum cinci ani si a intrat de multe ori in centrul atentiei, reteaua fiind utilizata pentru comunicare in mai multe revolutii si fiind si locul unor intreceri stranse intre vedete dornice sa aiba cati mai multi "urmaritori" pe retea.

In februarie 2006 a inceput lucrul la Twittr, iar acesta a fost disponibil publicului in iulie. Din septembrie 2006 reteaua s-a numit Twitter. In primii ani numarul de useri a crescut exploziv, iar in 2009 reteaua a fost utilizata pe scara larga de protestatarii din Republica Moldova, miscarea de atunci fiind denumita de multi "Revolutia Twitter".

Twitter a avut un rol important pentru comunicarea intre protestatarii din Iran dar si intre cei din tarile arabe anul acesta. Pe retea au intrat si o serie de vedete, de la Oprah Winfrey, la Obama, iar in primavara lui 2009 a fost o cursa incitanta intre CNN si Ashton Kutcher pentru a vedea cine va deveni primul user cu un milion de urmaritori (followers).

Twitter a avut ceva probleme si din cauza atacurilor informatice si s-a scris ca ponderea celor care au cont, insa nu-l folosesc niciodata, este tot mai mare. Reteaua ramane insa o forta si valoreaza miliarde bune de dolari.